Αυτός είναι ο λόγος που η ΙΚΕΑ αγοράζει ολόκληρα δάση

Αυτός είναι ο λόγος που η ΙΚΕΑ αγοράζει ολόκληρα δάση
epa06937500 (FILE) - Flags of the Swedish home furnishing company IKEA fly in front of the IKEA store in Kaarst, Germany, 11 October 2017 (reissued 09 August 2018). IKEA on 09 August 2018 opened its very first store in India's Hyderabad. EPA/SASCHA STEINBACH Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το ξύλο είναι αυτό που μετράει.

Η ΙΚΕΑ αγοράζει ολόκληρα δάση για να διατηρήσει σταθερή την ποιότητα της ξυλείας που χρησιμοποιεί για τα έπιπλά της.

Η σουηδική εταιρεία αγόρασε ένα ρουμανικό δάσος νωρίτερα τον Ιούλιο, κι όπως ανέφερε η Wall Street Journal, η ξυλεία του θα χρησιμοποιηθεί για το κατάστημα της αλυσίδας στη Βουδαπέστη.

Σκοπός της ΙΚΕΑ είναι όσο περνούν τα χρόνια να γίνει όσο το δυνατόν περισσότερο φιλική προς το περιβάλλον. Νωρίτερα φέτος, απαγορεύτηκε στην εταιρεία η υλοτομία στη Ρωσία, όμως η απαγόρευση έπαψε λίγο αργότερα.

Στόχος της ΙΚΕΑ είναι επίσης να γίνει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική ενώ παράλληλα θα καταφέρνει να πραγματοποιεί μεγαλύτερες πωλήσεις.

Όπως αναφέρει η WSJ, «το 2012 η ΙΚΕΑ έθεσε ως στόχο τον διπλασιασμό των πωλήσεων της στα 50 δις ευρώ έως το 2020. Αυτό περιλαμβάνει και τον διπλασιασμό των προϊόντων που πουλά, είπε ο επικεφαλής ανάπτυξης της εταιρείας, Στιβ Χάουαρντ, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι επιχειρεί μείωση της τελικής τιμής των προϊόντων της. Παρά το πολύ φιλόδοξο στόχο, η ΙΚΕΑ έχει σκοπό να αυξήσει την ξυλεία που χρησιμοποιεί μόνο κατά 50%, είπε ο Χάουαρντ σε μια συνέντευξή του».