Ο πρώτος Κύπριος που κατάφερε να μπει στη λίστα του Forbes

Ο πρώτος Κύπριος που κατάφερε να μπει στη λίστα του Forbes

Ο 28χρονος επιχειρηματίας Άλεξ Λοΐζου, συνιδρυτής της Trouva, συγκαταλέγεται στη λίστα «30 κάτω των 30» του Forbes.

Ο συνιδρυτής και επικεφαλής του τμήματος τεχνολογίας της εταιρείας Trouva, Άλεξ Λοΐζου, κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα του τομέα καταναλωτικής τεχνολογίας «30 κάτω των 30» του περιοδικού Forbes.

Ο 28χρονος επιχειρηματίας είναι ο πρώτος Κύπριος που καταφέρνει να μπει σε αυτή τη λίστα του αμερικανικού περιοδικού. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Κολωνίας και του London School of Economics.

Ο Άλεξ Λοΐζου και οι συνεργάτες του ξεκίνησαν το 2012 με την ίδρυση της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Streethub στο Λονδίνο. Σκοπός τους ήταν να βοηθούν ανεξάρτητες εταιρείες λιανεμπορίου να εντοπίζουν online αγοραστές και να τους οδηγούν στα φυσικά τους καταστήματα.

Έκτοτε, η Trouva, δηλαδή η εταιρεία που διαχειρίζεται το ηλεκτρονικό κατάστημα, στράφηκε στο απευθείας ηλεκτρονικό εμπόριο μέσω της πώλησης επιλεγμένων ειδών από 350 ανεξάρτητα καταστήματα. Η πλατφόρμα είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο για καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μέχρι στιγμής, η Trouva έχει συγκεντρώσει 3,8 εκατομμύρια δολάρια από επενδυτές όπως οι Octopus Ventures, Index Ventures και PlayFair Capital.