Αυξημένα κατά 8,9% τα κέρδη του Jumbo

Αυξημένα κατά 8,9% τα κέρδη του Jumbo

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα κέρδη της εταιρείας άγγιξαν τα 21,79 εκατ. ευρώ από 20,01 εκατ. ευρώ που έφτασαν πέρυσι.

Αύξηση 8,9% στα κέρδη του κατέγραψε ο όμιλος  Jumbo, κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της νέας οικονομικής χρήσης που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της χρονιάς του 2014.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, τα κέρδη της εταιρείας άγγιξαν τα 21,79 εκατ. ευρώ από 20,01 εκατ. ευρώ που έφτασαν πέρυσι.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις του ομίλου παρουσίασαν αύξηση +4,89% την περίοδο Ιούλιο-Αύγουστο-Σεπτέμβριο 2015, φτάνοντας τα 152,63 εκατ. ευρώ από 145,51 εκατ. ευρώ που ήταν την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «εκείνη την περίοδο, οι πωλήσεις στην Ελλάδα κατέγραψαν μικρή υποχώρηση, ωστόσο ήταν μικρότερη του αναμενόμενου δεδομένων των συνθηκών, παρ’ όλα αυτά αντισταθμίστηκε από το σημαντικό ρυθμό ανάπτυξης των καταστημάτων του εξωτερικού».

Παράλληλα και τα αποτελέσματα προ τόκων, φόρων, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) έφτασαν τα 32,86 εκατ. ευρώ έναντι 29,99 εκατ. ευρώ, κατά την ίδια περίοδο για το έτος του 2014 εξαιτίας, σύμφωνα με την εταιρεία, της καλύτερης διαχείρισης εξόδων.

Όσον αφορά τις πωλήσεις για τους μήνες Οκτώβριο-Νοέμβριο μέχρι σήμερα, η εταιρεία σημείωσε θετικό ρυθμό ανάπτυξης σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιείται. Αυτό αποδεικνύει ότι η αγορά στην Ελλάδα παραμένει ανθεκτική. Ωστόσο, οι πωλήσεις των Χριστουγέννων παραμένουν καθοριστικές για την πορεία του δεύτερου τριμήνου και το αποτέλεσμα εξαρτάται κυρίως από την προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων.

Μάλιστα, τον περασμένο μήνα ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο κατάστημα του ομίλου στo Pitesti της Ρουμανίας και με την προσθήκη αυτού του καταστήματος, ο όμιλος Jumbo διαθέτει πλέον ένα δίκτυο 73 καταστημάτων σε τέσσερις χώρες. Συγκεκριμένα, διαθέτει 53 καταστήματα στην Ελλάδα, πέντε στην Κύπρο, οκτώ στη Βουλγαρία, επτά στη Ρουμανία, καθώς και το ηλεκτρονικό κατάστημα e-jumbo.