Αύξηση 7% στον κύκλο εργασιών του παρουσίασε ο όμιλος ΤΙΤΑΝ

Αύξηση 7% στον κύκλο εργασιών του παρουσίασε ο όμιλος ΤΙΤΑΝ
Photo:

Η εταιρεία συρρίκνωσε σημαντικά τις ζημίες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Ζημία ύψους 11 εκατ. ευρώ παρουσίασαν τα καθαρά αποτελέσματα μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και τους φόρους του ομίλου ΤΙΤΑΝ Ανώνυμη Εταιρεία Τσιμέντων, το πρώτο τρίμηνο του 2014, έναντι ζημίας 27 εκατ. ευρώ, το πρώτο τρίμηνο του περυσινού έτους.

Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, ανήλθε στα 252 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 7%, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2013. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 31% και έφθασαν τα 30,5 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα του ομίλου είχε η υποχώρηση τοπικών νομισμάτων έναντι του ευρώ. Με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες, ο κύκλος εργασιών και η λειτουργική κερδοφορία θα είχαν αυξηθεί κατά 10% και κατά 37%, αντίστοιχα.

Σχετικά με τα οικονομικά αποτελέσματα της μητρικής εταιρείας, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 15%, στα 58 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα 3 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με ζημίες 2 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η μητρική εταιρεία εισέπραξε μερίσματα, ύψους 20 εκατ. ευρώ, από θυγατρικές του εξωτερικού. Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη της, το πρώτο τρίμηνο του 2014, ανήλθαν στα 9 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 17 εκατ. ευρώ, το 2013.

Θετική πορεία εκτός Ελλάδος για τον Όμιλο ΤΙΤΑΝ το 2013