Αύξηση έως και 20% στη μετοχή του Facebook προβλέπουν οι οικονομολόγοι

Αύξηση έως και 20% στη μετοχή του Facebook προβλέπουν οι οικονομολόγοι

Οι  διαφημίσεις φαίνονται να είναι το δυνατό χαρτί του τεχνολογικού γίγαντα.

Άνοδο έως και 20% αναμένεται να σημειώσει η μετοχή του Facebook, λόγω των διαφημιστικών εσόδων που αυξάνονται διαρκώς, σύμφωνα με έκθεση του Barron’s.

Ο γίγαντας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η μετοχή του οποίου κυμάνθηκε στα 124 δολάρια την Παρασκευή, έχει δει μια κατακόρυφη αύξηση των εσόδων αρχικά απ’ τις διαφημίσεις στα κινητά και έπειτα απ’ τις καμπάνιες που “σερβίρει” το ίδιο το Facebook. Επίσης σημαντικό ρόλο στην αύξηση των εσόδων έχουν παίξει και οι εφαρμογές που του ανήκουν όπως το Instagram, το Messenger και το WhatsApp.

Σύμφωνα με τους ειδικούς οι ημερήσιοι χρήστες της πλατφόρμας, που σήμερα είναι 1,1 δισεκατομμύρια αναμένονται να φτάσουν τα 1,7 δισεκατομμύρια μέσα σε τέσσερα χρόνια.

Μέχρι τότε, το Facebook θα έχει μάθει περισσότερα για το πώς να μετατρέπει τις διαφημίσεις σε «οικονομικές συναλλαγές», οδηγώντας σε αύξηση του ποσοστού που χρεώνει.

Μια ανησυχία, ωστόσο, είναι η απήχηση που έχει το Facebook στους νέους, καθώς τα άτομα κάτω των 25 ετών ξοδεύουν λιγότερο χρόνο στο Facebook σε σύγκριση με μικρότερες ηλικιακές ομάδες, που δείχνουν να έχουν μια προτίμηση στο Snapchat.

Ακόμα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η εταιρεία θα μπορούσε να αυξήσει τη τιμή της μετοχής στα 153 δολάρια μέσα σε ένα χρόνο, η οποία θα ήταν μια υψηλή τιμή , αλλά όχι αξιοσημείωτη δεδομένου ότι οι επενδυτές πληρώνουν ακριβά για τα σπάνια πράγματα, όπως την ανάπτυξη , την απόδοση και την προβλεψιμότητα.

Διαβάστε ακόμα: Το Facebook το ξεκαθάρισε: Οι διαφημιστές είναι πιο σημαντικοί από σας