Αύξηση εσόδων αλλά μείωση κερδών ανακοίνωσε η BMW για το εξάμηνο

Αύξηση εσόδων αλλά μείωση κερδών ανακοίνωσε η BMW για το εξάμηνο
Η εταιρεία ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι οι δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης του ομιλίου ενισχύθηκαν 15,4%

Αύξηση εσόδων αλλά μείωση κερδών ανακοίνωσε η BMW το α’ εξάμηνο του 2023 μετά την ενοποίηση της κινεζικής κοινοπραξίας BMW Brilliance Automotive (BBA).

Ειδικότερα, η αυτοκινητοβιομηχανία σημείωσε αύξηση 12,4% στα έσοδα της, στα 74 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) ανήλθαν σε 9,7 δισ. ευρώ τροχοδρομώντας ανοδική πορεία κατά 42,6%.

Από την άλλη, τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν 50%, διαμορφούμενα σε 6,6 δισ. ευρώ.  Η BMW κατέβαλε 3,7 δισ. ευρώ για να αναλάβει τον πλειοψηφικό έλεγχο στην κινεζική κοινοπραξία τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εταιρεία ανακοίνωσε ταυτόχρονα ότι οι δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης του ομιλίου ενισχύθηκαν 15,4% το πρώτο μισό του έτους, με το μεγαλύτερο βάρος να πέφτει στην ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση. Οι κεφαλαιουχικές δαπάνες αυξήθηκαν κατά 10,3%.

Ανακοίνωσε τέλος ότι περιμένει το περιθώριο στα EBIT για τον τομέα των αυτοκινήτων να διαμορφωθεί μεταξύ 9% και 10,5% από 8% με 10% προηγουμένως. Περιμένει επίσης ισχυρή ανάπτυξη στις παραδόσεις οχημάτων, από μικρή ανάπτυξη που είχε αναφέρει προηγουμένως, καθώς οι παραγγελίες είναι ισχυρές και η διαθεσιμότητα των οχημάτων έχει βελτιωθεί.

Μείωσε ωστόσο την πρόβλεψη της για τις ελεύθερες ταμειακές ροές σε πάνω από 6 δισ. ευρώ από περίπου 7 δισ. ευρώ προηγουμένως, επικαλούμενη την ανάγκη να ενισχύσει τα αποθέματα της και να επενδύσει περισσότερα στην ηλεκτροκίνηση.