Αύξηση κερδών 75% για την Πλαίσιο Computers AEBE

Αύξηση κερδών 75% για την Πλαίσιο Computers AEBE

Ικανοποίηση επικρατεί στην εταιρεία για την απόδοσή της σε ένα από τα καλύτερα τρίμηνα στην ιστορία της.

«Για ένα ακόμα τρίμηνο, είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι, καθώς επιτυγχάνουμε όχι μόνο να βελτιώνουμε τις επιδόσεις, σε σχέση με τις απελθούσες χρήσεις, αλλά και συγκριτικά με τα προηγούμενα τρίμηνα». Με αυτήν τη δήλωση ο Γιώργος Γεράρδος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Πλαίσιο Computers AEBE σχολίασε την  αύξηση κατά 75% που κατέγραψε η εταιρεία στο εννεάμηνο του 2013.

Συγκεκριμένα, η Πλαίσιο εμφάνισε καθαρά κέρδη 8.703 χιλ. ευρώ και κέρδη ανά μετοχή 39,4 ευρωλεπτά, ενώ τα κέρδη τρίτου τριμήνου ανήλθαν σε 3.045 χιλ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια, σε σχέση με πέρυσι.

Ελαφρά μειωμένες ήταν οι πωλήσεις, με ανοδική τάση στον τομέα  της τηλεφωνίας. Ειδικότερα, οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 197.724 ευρώ έναντι 203.106 (-2,65%).

Διαβάστε ακόμη:  Το “Πλαίσιο” με μια ματιά

Το περιθώριο λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) εμφανίστηκε βελτιωμένο κατά 50%, στο 6,7%, με τις ισχυρότερες επιδόσεις να παρουσιάζονται στο τρίτο τρίμηνο, όπου το περιθώριο EBITDA είναι υψηλότερο, στο 7,4%. Καταγράφηκε ακόμη συνεχής και επιταχυνόμενη τάση συρρίκνωσης των συνολικών λειτουργικών εξόδων κατά 7,38% σε σταθερά χρηματοοικονομικά αποτελέσματα.

Επίσης, η Πλαίσιο Computers εμφάνισε σημαντική βελτίωση της διάρθρωσης του ισολογισμού, με τα ίδια κεφάλαια να αποτελούν το 57,2% του παθητικού και τον δείκτη ξένα/ίδια κεφάλαια να κατέρχεται στο 0,75 από 1,05, τη χρήση 2012. Η εταιρεία, επίσης, εμφάνισε συνεχιζόμενο αρνητικό βραχυπρόθεσμο χρηματοοικονομικό δανεισμό στα 14,5 εκατ. ευρώ και, παράλληλα, αυξημένες προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις.

«Το μίγμα των πωλήσεών μας εμπλουτίζεται συνεχώς από προϊόντα που βασίζονται όλο και περισσότερο αποκλειστικά στην τεχνογνωσία του Πλαισίου, ικανοποιούν πληρέστερα τις απαιτήσεις των πελατών μας και, παράλληλα, βελτιώνουν τη λειτουργική και συνολική αποτελεσματικότητα του ομίλου. Συνεχίζουμε να αυξάνουμε την ανταγωνιστικότητα μας, προσφέροντας, ταυτόχρονα, καλύτερους όρους στους πελάτες μας, χάρη στα Turbo X, Q Connect, @work, Sentio και Goomby προϊόντα. Ήδη, έχουμε καλύψει το 85% της καθαρής κερδοφορίας του 2012 και θεωρούμε εφικτό το στόχο το 2013 να αποτελέσει την πλέον αποδοτική χρήση, ιδίως σε επίπεδο αποτελεσμάτων στην ιστορία της εταιρείας, προς όφελος των μετόχων, του προσωπικού και των εν γένει συνεργαζόμενων με το Πλαίσιο», δήλωσε ο κ. Γιώργος Γεράρδος.

Διαβάστε ακόμη: Κωνσταντίνος Γεράρδος: Από στρατιώτης, στρατηγός στο Πλαίσιο

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος και CEO, Κωνσταντίνος Γεράρδος, πρόσθεσε: «Το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, υπήρξε από τα καλύτερα ιστορικά για δύο, κυρίως, λόγους:

Αφενός μεν επιτύχαμε αυξημένη διείσδυση στις πωλήσεις σχολικών ειδών και βελτιώσαμε το μερίδιό μας στη συγκεκριμένη αγορά. Αφετέρου δε, συνεπεία, κυρίως, της συνεχούς προσπάθειας για βελτίωση των πωλούμενων προϊόντων με παράλληλη μείωση του κόστους, σε επίπεδο τριμήνου προσεγγίσαμε τα 5 εκατ. ευρώ, σε όρους EBITDA και, μέχρι τώρα για το 2013, επιτυγχάνουμε βελτίωση του σχετικού περιθωρίου του κατά πλέον των 200 μονάδων βάσης σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς μας.

Η εμπιστοσύνη με την οποία μας περιβάλλουν οι πελάτες και η σιγουριά για την ικανότητα των στελεχών μας να ανταπεξέλθουν στις συνεχώς διευρυνόμενες απαιτήσεις, μας κάνει αισιόδοξους όχι μόνο για τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης, αλλά, κυρίως, για τις αναπτυξιακές προοπτικές μας, τα επόμενα έτη».

Διαβάστε σχετικά: «Πλαίσιο»: Αυξημένα κατά 65,9% τα καθαρά κέρδη το Α΄ εξάμηνο του 2013