Αυξήσεις στα καύσιμα από το 2016;

Αυξήσεις στα καύσιμα από το 2016;

Τι σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο με στόχο την αύξηση των εσόδων.

«Φωτιά» άναψαν οι δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα από το επόμενο έτος. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κυρίου Αλεξιάδη, το μέτρο θα συνδυαστεί με τη μείωση των τελών κυκλοφορίας των αυτοκίνητων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», το επικρατέστερο προβλέπει αύξηση στη βενζίνη και το ντίζελ κατά 5 με 10 λεπτά το λίτρο η οποία με τον ΦΠΑ θα φτάσει τα 12,3 λεπτά το λίτρο.

Αντίθετη η ΠΟΠΕΚ με το ενδεχόμενο αύξησης της φορολογίας καυσίμων

Την αντίθεσή της στο ενδεχόμενο αύξησης της φορολογίας καυσίμων εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ), τονίζοντας ότι το κράτος μπορεί να εξασφαλίσει μεγαλύτερα έσοδα από την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων.

«Σήμερα το 67,16% στη τιμή της Αμόλυβδης βενζίνης είναι φόροι, που βρίσκονται ήδη 86% πάνω από την χαμηλότερη φορολόγηση που επιτρέπεται από την Οδηγία 2003/96 της Ε.Ε.», αναφέρει η ΠΟΠΕΚ.

«Η τυχόν αύξηση της φορολογίας των καυσίμων με ανεξέλεγκτη την παράνομη διακίνηση καυσίμων, προσθέτει, θα αυξήσει αναλογικά την κερδοφορία των παράνομων κυκλωμάτων που λυμαίνονται ανενόχλητοι τον ευρύτερο χώρο της αγοράς πετρελαιοειδών, τα τελευταία 20 χρόνια, προσθέτοντας ακόμη μία αρνητική προϋπόθεση στην ζητούμενη και προσδοκώμενη αγωνιωδώς ανάπτυξη της οικονομίας».