Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων το Νοέμβριο

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων το Νοέμβριο

Πρώτη επιλογή των αγοραστών αυτοκινήτων ήταν η Toyota και ακολουθούν τα Volkswagen, Nissan, Opel, Peugeot.

Αυξημένες ήταν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην ελληνική αγορά τον τον Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2014 με το ίδιο ποσοστό (17,6%) που καταγράφηκε πτώση τον Οκτώβριο. Στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι οι ταξινομήσεις έφθασαν έως τις 5.859, έναντι 4.983 ένα χρόνο πριν.

Στο χρονικό Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2015, συνολικά οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών αυξήθηκαν κατά +6,4% ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2014. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) «η πρόοδος στις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών από τις αρχές του έτους αιτιάζεται στις αυξημένες πωλήσεις αυτοκινήτων προς επιχειρήσεις ενοικίασης, μακροχρόνιας μίσθωσης και επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ ακόμη και με αυτήν την πρόοδο η αγορά αυτοκινήτου βρίσκεται -73,2% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο της δεκαετίας 2000-2009».

Πρώτη μάρκα για ακόμη μια φορά ήταν η Toyota, που κατέχει μερίδιο 11,2% της ελληνικής αγοράς. Ακολουθούν Volkswagen (8,8%), Nissan (8,7%), Opel (8,1%) και Peugeot (6,8%), καθώς και τα Citroen, Mercedes, Fiat, Ford και Hyundai.

Σημειώνεται ότι το αυτοκίνητο που έχουν προτιμήσει οι περισσότεροι αγοραστές είναι το Toyota Yaris (4.309 πωλήσεις), τα Opel Corsa, VW Polo και Peugeot 208.