Αγοράζοντας ένα ρετιρέ στο Μανχάταν, παίρνετε δώρο ένα ταξίδι στο διάστημα

Αγοράζοντας ένα ρετιρέ στο Μανχάταν, παίρνετε δώρο ένα ταξίδι στο διάστημα
This undated image provided by Virgin Galactic shows Virgin Galactic's first SpaceShipTwo, an air-launched suborbital spaceplane type designed for space tourism. It is manufactured by The Spaceship Company, a California-based company owned by Virgin Galactic. Space tourism companies are employing designs including winged vehicles, vertical rockets with capsules and high-altitude balloons. While developers envision ultimately taking people to orbiting habitats, the moon or beyond, the immediate future involves short flights into or near the lowest reaches of space without going into orbit. (Virgin Galactic via AP)

Ο ιδιοκτήτης του προσφέρει ένα πακέτο από επιπλέον προνόμια στους αγοραστές του ακινήτου που εδώ και πέντε χρόνια προσπαθεί να πουλήσει. 

του Chris Morris

Η Hells Kitchen δεν είναι η πιο στιλάτη γειτονιά στη Νέα Υόρκη. Έτσι, όποιος αποφασίζει να βάλει προς πώληση ένα διαμέρισμα και έχει αποφασίσει να ζητήσει τα διπλάσια σε σχέση με την ανώτατη τιμή πώλησης στην περιοχή, θα πρέπει να έχει φροντίσει ώστε να προσφέρει μπόλικα προνόμια.

Ο Daniel Neiditch είναι αρκετά σίγουρος ότι η προσφορά του είναι ασυναγώνιστη – τόσο σίγουρος που ζητάει 85 εκατομμύρια δολάρια για ένα χώρο 4.500 τετραγωνικών μέτρων που βρίσκεται στη γωνία της 42ης Οδού και 12ηςΛεωφόρου στο Μανχάταν. Στην κορυφή της λίστας με τα προνόμια που προσφέρει βρίσκεται ένα ζευγάρι θέσεων σε μια από τις επόμενες διαστημικές πτήσεις της Virgin Galactic – τιμή λιανικής: 250.000 δολάρια!

Υπάρχουν πολλά άλλα κίνητρα για τον υποψήφιο αγοραστή. Ο …τυχερός ή η τυχερή θα πάρουν επίσης δύο Rolls-RoycePhantom και μία Lamborghini Aventador. Κι αν σας κουράσει η οδήγηση, μπορείτε να πάτε βαρκάδα στον ποταμό Hudson με το γιοτ αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων που περιλαμβάνεται κι αυτό στην τιμή (με τα τέλη ελλιμενισμού πληρωμένα για πέντε χρόνια).

Αν, πάλι, θελήσετε να ξεφύγετε για λίγο από την καθημερινότητα χωρίς να εγκαταλείψετε τον πλανήτη για το διάστημα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε την προσφερόμενη θερινή διαμονή σας σε ένα αρχοντικό στα Hamptons – όπου η μίσθωση για μια σεζόν κοστίζει συνήθως 350.000 δολάρια.

Στην τιμή αγοράς περιλαμβάνονται επίσης θέσεις vip για να βλέπετε τους Brooklyn Nets (αξίας 225.000 δολαρίων), μπάτλερ, ιδιωτικός σεφ, και δείπνο μια φορά την εβδομάδα για δύο άτομα στο κορυφαίο εστιατόριο του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Daniel Boulud.

Η τιμή πώλησης είναι αναμφίβολα μεγάλη, αλλά οι τιμές ακινήτων στη Νέα Υόρκη δεν είναι τίποτα μπροστά στις αντίστοιχες π.χ. του Χονγκ Κονγκ.

Το ακίνητο διατίθεται προς πώληση εδώ και πέντε χρόνια, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της υπερβολικής τιμής του, αλλά και επειδή απαιτεί ανακαίνιση και ο νέος αγοραστής θα πρέπει να διώξει τους σημερινούς ενοίκους – το ρετιρέ είναι στην πραγματικότητα 13 ξεχωριστοί χώροι σε έναν όροφο, οι οποίοι επί του παρόντος είναι μισθωμένοι με τον μήνα.

Και μπορεί ο Neiditch, ο οποίος είναι πρόεδρος της River 2 River Realty στη Νέα Υόρκη, να έχει προσθέσει μερικές εντυπωσιακές παροχές, αλλά κάποιοι επαγγελματίες του χώρου των ακινήτων αμφιβάλλουν ότι οι προσφορές αυτές φτάνουν για να κερδίσουν έναν αγοραστή.

«Οι άνθρωποι συσσωρεύουν δώρα προς τον αγοραστή όταν δεν έχουν διάθεση να μειώσουν την τιμή. Δεν μου βγάζει πολύ νόημα όλο αυτό», είπε ένας μεσίτης στη New York Post. «Είσαι κατά εκατομμύρια δολάρια πάνω από την τιμή της αγοράς και νομίζεις ότι θα με πείσεις δίνοντάς μου ένα αυτοκίνητο αξίας 250.000 δολαρίων;».