Αγρότες – Σκληραίνουν τη στάση τους: Μπλόκα στις Εθνικές Οδούς – Πότε κατεβαίνουν τα τρακτέρ στην Αθήνα

Αγρότες – Σκληραίνουν τη στάση τους: Μπλόκα στις Εθνικές Οδούς – Πότε κατεβαίνουν τα τρακτέρ στην Αθήνα
ÄéáäçëùôÝò êáé áãñüôåò ìå ôá ôñáêôÝñ ôïõò Ý÷ïõí áðïêëåßóåé ôçí ÅèíéêÞ Ïäü óôç ÈÞâá, äéáìáñôõñüìåíïé ãéá ôçí õðïâÜèìéóç ôïõ ðñùôïäéêåßï ôçò ðüëçò, ôçí ÐÝìðôç 1 Öåâñïõáñßïõ 2024. ÐÜíù áðü 50 öïñåßò êáé óýëëïãïé ôçò ÈÞâáò óôçñßæïõí êáé óõììåôÝ÷ïõí óôç óõãêÝíôñùóç äéáìáñôõñßáò, åíÜíôéá óôçí áðüöáóç ôçò êõâÝñíçóçò ãéá ôï íÝï äéêáóôéêü ÷Üñôç, ðïõ üðùò õðïóôçñßæïõí, óå ðñþôç öÜóç, õðïâáèìßæåé ôï ðñùôïäéêåßï ôçò ðüëçò êáé óå áìÝóùò åðüìåíç öÜóç ôï ïäçãåß óå êáôÜñãçóç. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ ÐÁÍÁÃÉÙÔÇÓ ÐÑÁÃÉÁÍÍÇÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ανοιχτά στον διάλογο, όχι όμως υπό καθεστώς κλεισίματος δρόμων.

Οι αγρότες ολοκλήρωσαν την κρίσιμη συνεδρίασή τους στη Νίκαια της Λάρισας και σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με ταυτόχρονους αποκλεισμούς εθνικών οδών και τελωνείων από αύριο, Τετάρτη.

Παράλληλα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Αγρότες: Αυτά είναι τα αιτήματά τους 

Στη συνεδρίαση οι αγρότες επανέλαβαν τα αιτήματά τους:

  • Αφορολογητό αγροτικό πετρέλαιο
  • 7 λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα
  • Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές
  • Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευτεί ξανά
  • Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα
  • Όχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις

Τα επί μέρους αιτήματα των αγροτών της Θεσσαλίας που αφορούν στην αποκατάσταση των καταστροφών από την θεομηνία Daniel θα παρατεθούν σε παράρτημα των βασικών τους αιτημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρότες: Τι λέει η κυβέρνηση

Στη σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας συμμετείχαν εκπρόσωποι των αγροτών από μπλόκα από όλη την Ελλάδα και οι εισηγήσεις από τα περισσότερα μπλόκα ήταν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν ανοιχτά στον διάλογο, όχι όμως υπό καθεστώς κλεισίματος δρόμων. Παράλληλα, αυτό που σημειώνουν είναι ότι δεν υπάρχουν ενιαία αιτήματα, ούτε κοινή εκπροσώπηση των αγροτών, ενώ σε κάθε περίπτωση η πόρτα του διαλόγου παραμένει πάντα ανοιχτή, εν αναμονή και των αποφάσεων που θα λάβουν οι αγρότες. Επίσης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, κυβερνητικά στελέχη υπενθυμίζουν ότι είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διατήρησε τους ίδιους πόρους για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, όταν αυτοί μειώθηκαν για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, είπε ότι στη Θεσσαλία έχει ήδη δοθεί μισό δισεκατομμύριο ευρώ και θα έρθουν κι άλλα χρήματα καθώς και ότι οι αποζημιώσεις θα δοθούν ως τις 30 Ιουνίου σε όλο τους το ποσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: