Ακόμα δύο νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας

Ακόμα δύο νεκροί από κορωνοϊό στη χώρα μας
Υγειονομικοί υπάλληλοι ετοιμάζονται για τη μεταφορά ασθενή με κορονοϊό σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την ιδιωτική κλινική Ταξιάρχαι, στο Περιστέρι, όπου συμφώνα με πληροφορίες ιχνηλατήθηκαν κρούσματα με κορονοϊό, την Πέμπτη 23 Απριλίου 2020. Σε εξέλιξη βρίσκεται έλεγχος δειγμάτων που ελήφθησαν από ασθενείς και εργαζόμενους σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου νοσηλεύονται κυρίως νεφροπαθείς. Ο εντοπισμός κρουσμάτων σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές και στην κλινική έσπευσε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση. Από τον έλεγχο έχουν διαπιστωθεί θετικά στον ιό δείγματα ασθενών και εργαζομένων. Επίσης στην κλινική μετέβησαν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού, στη χώρα μας, μετά το θάνατο δύο συνανθρώπων μας τις τελευταίες ώρες.

Πρόκειται για έναν 89χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη και έναν 60χρονο που νοσηλευόταν στο «Σωτηρία».

Και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από το φονικό ιό στην Ελλάδα, πλέον ανέρχεται στους 258.

Αμείλικτοι οι αριθμοί

Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκαν 259 νέα κρούσματα και είχαμε 6 νέους θανάτους, ενώ αυξήθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών στους 35.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: από την 1η έως τις 27 Αυγούστου έχουν εντοπιστεί συνολικά 5.207 μολύνσεις, από τις συνολικά 9.531 περιπτώσεις που μετρά η Ελλάδα από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Από τις 259 νέες περιπτώσεις του ιού, που ανακοινώθηκαν χθες, τα 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Από τα 9.531 κρούσματα που μετρά συνολικά η Ελλάδα, το 55.5% είναι άνδρες, ενώ 1.975 (20.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4.271 (44.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.