Ακόμα ένα διήγημα του Στίβεν Κινγκ γίνεται ταινία με… ένα δολάριο

Ακόμα ένα διήγημα του Στίβεν Κινγκ γίνεται ταινία με… ένα δολάριο

Ο διάσημος συγγραφέας έκανε την έκπληξη σε μια ομάδα σπουδαστών.

Μια ομάδα Ουαλών φοιτητών απέκτησαν τα δικαιώματα να κάνουν ταινία ένα διήγημα του Στίβεν Κινγκ, πληρώνοντας λιγότερο απ’ όσο κοστίζει ένα σακουλάκι πατατάκια: ζητήθηκε από φοιτητές στην Blaenau Gwent Film Academy να κάνουν, στο πλαίσιο των σπουδών τους, μια ταινία μικρού μήκους και αυτοί αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους με τον ιδιαίτερα δημοφιλή συγγραφέα από το Μέιν των ΗΠΑ.

Του έγραψαν, ζητώντας τα δικαιώματα για το διήγημα «Ακίνητο Ποδήλατο», που αφορά την ιστορία ενός καλλιτέχνη που αρχίζει να κάνει ποδήλατο στο υπόγειο του σπιτιού του για να αντιμετωπίσει την υψηλή χοληστερίνη του. Η σωματική του ευρωστία βελτιώνεται, αλλά όχι η διανοητική ισορροπία του. Αρχίζει να έχει μια περίεργη αίσθηση: ότι κάποιος τον ακολουθεί, ενώ κάνει ποδήλατο μόνος του στο υπόγειο.

Ο συγγραφέας τους άφησε άφωνους, καθώς απάντησε θετικά μέσα σε μόλις είκοσι τέσσερις ώρες. Το μόνο που είχαν να κάνουν ήταν να πληρώσουν 1 δολάριο (ή 77 πένες, στο τοπικό νόμισμα). «Ο Στίβεν Κινγκ υποστηρίζει πολύ τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Είχαμε απάντηση από το γραφείο του μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες» δήλωσε, στην εφημερίδα The Boston Globe, ο Κέβιν Φίλιπς της Green Valley Film Production, που διδάσκει στην κινηματογραφική ακαδημία. «Είναι σπουδαίο για τους φοιτητές μας οι οποίοι είναι θαυμαστές των έργων του, και μεγάλη επιτυχία για την Ακαδημία» πρόσθεσε.

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές ήταν ενθουσιασμένοι με την προοπτική να δουλέψουν πάνω σε έργο του δημοφιλούς συγγραφέα. «Είμαι φανατικός θαυμαστής και το να δουλεύω σ’ αυτό είναι σαν να γίνεται πραγματικότητα ένα όνειρο», δήλωσε ο Άλφι Ίβανς, ένας από τους φοιτητές που συμμετέχουν στο πρότζεκτ.

Δεν πρόκειται όμως για τυχαία γενναιοδωρία. Το διήγημα είναι ένα από αυτά που, στον ιστότοπο του Στίβεν Κινγκ, περιλαμβάνονται στην κατηγορία «Dollar Babies»: ιστορίες που είναι διαθέσιμες ειδικά σε σπουδαστές κινηματογράφου έτσι ώστε να τις γυρίσουν σε ταινίες για μαθησιακούς σκοπούς. «Είναι διαθέσιμες για σπουδαστές κινηματογράφου που θέλουν να δοκιμαστούν με μια ιστορία του Στίβεν Κινγκ. Αν θέλετε να γίνετε ένα από τα “dollar babies” μου, στείλτε μου περισσότερες πληροφορίες για το πρότζεκτ σας» διαβάζουμε στον ιστότοπο του συγγραφέα.

Η Μάρσα ΝτεΦίλιπο, βοηθός του Στίβεν Κινγκ, είπε ότι οι νεαροί Ουαλοί – ηλικίας από 7 έως 18 – δεν είναι οι πρώτοι που επωφελήθηκαν από το πρόγραμμα. Τη δεκαετία του 1980, ο Φρανκ Ντάραμποντ προσάρμοσε για τον κινηματογράφο το «Η Γυναίκα στο Δωμάτιο». Αργότερα, γύρισε δύο από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Χόλυγουντ: την «Τελευταία Έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» (1994) και την «Το Πράσινο Μίλι» (1999). Βεβαίως, και οι δύο ήταν κινηματογραφικές μεταφορές πεζογραφημάτων του Στίβεν Κινγκ.

Τα γυρίσματα της ταινίας των νεαρών Ουαλών θα γίνουν στην πόλη Τρέντεγκαρ και θα διαρκέσουν τρεις μήνες.