Ακόμα μια κινηματογραφική κλοπή σε Μουσείο της Βρετανίας – Δίνεται αμοιβή χιλιάδων λιρών σε όποιον έχει πληροφορίες για τους δράστες

Ακόμα μια κινηματογραφική κλοπή σε Μουσείο της Βρετανίας – Δίνεται αμοιβή χιλιάδων λιρών σε όποιον έχει πληροφορίες για τους δράστες
epa09015596 British Pounds seen in London, Britain, 16 February 2021. Pound Sterling has surged to 1.39 against the US dollar as hopes of a economic rebound from the coronavirus raised the Pound to best level in three years. EPA/ANDY RAIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η ανεξάρτητη οργάνωση Crimestoppers οργάνωση συλλέγει πληροφορίες που βοηθούν στη διερεύνηση εγκλημάτων, στη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

Η οργάνωση Crimestoppers προσφέρει αμοιβή 5.000 αγγλικών λιρών για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό δραστών κλοπής δύο θησαυρών της Εποχής του Χαλκού από Μουσείο.

Ένα χρυσό περιδέραιο 3.000 ετών και ένα βραχιόλι εκλάπησαν κατά τη διάρκεια διάρρηξης στο Μουσείο Ely στο Κεϊμπριτζσάιρ της Αγγλίας στις 7 Μαΐου.

Το Μουσείο απέκτησε το περιδέραιο αξίας 220.000 λιρών – το 2017 αξιοποιώντας επιχορηγήσεις και δωρεές και περιέγραψε την απώλειά του ως «τεράστιο πλήγμα».

«Οι ιστορικοί θησαυροί είναι εντελώς αναντικατάστατοι και αποτελούν κρίσιμο κομμάτι της ιστορίας του Κεϊμπριτζσάιρ» δήλωσε η Άναμπελ Γκούντενου, περιφερειακή διευθύντρια της Crimestoppers.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μαζί, μπορούμε να βοηθήσουμε να έρθουν οι υπεύθυνοι ενώπιον της δικαιοσύνης και ελπίζουμε να δούμε την επιστροφή αυτών των θησαυρών στο Μουσείο» συμπλήρωσε.

Και οι δύο κλεμμένοι θησαυροί βρέθηκαν από ανιχνευτές μετάλλων, σύμφωνα με το BBC.

Το περιδέραιο που ανακαλύφθηκε σε ένα οργωμένο χωράφι, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της Εποχής του Χαλκού που βρέθηκε στην Αγγλία και είναι από καθαρό χρυσό.

Η οργάνωση Crimestoppers διευκρίνισε ότι η αμοιβή είναι διαθέσιμη για τρεις μήνες, έως τις 30 Αυγούστου και ότι εγγυάται την ανωνυμία σε οποιονδήποτε δώσει πληροφορίες. H ανεξάρτητη οργάνωση συλλέγει πληροφορίες που βοηθούν στη διερεύνηση εγκλημάτων, στη σύλληψη των δραστών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: