Alibaba: Πώς ο κινεζικός γίγαντας διέψευσε τους αναλυτές

Alibaba: Πώς ο κινεζικός γίγαντας διέψευσε τους αναλυτές

Κέρδη και έσοδα καλύτερα των εκτιμήσεων για το β’ τρίμηνο σημείωσε η εταιρεία.

Πολύ καλό ήταν το τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου για την Alibaba, καθώς τα αποτελέσματα της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο κινεζικός γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου αύξησε κατά 18% τον αριθμό των ενεργών χρηστών στα 434 εκατ. άτομα, γεγονός που έδωσε ώθηση στις πωλήσεις μέσω κινητών, παρά τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας της Κίνας.

Τα έσοδα του κινεζικού κολοσσού ανήλθαν στα 32,15 δισ. γουάν την εξεταζόμενη περίοδο από 20,25 δισ. γουάν το δεύτερο τρίμηνο πέρυσι, υπερβαίνοντας και πάλι τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 30,17 δισ. γουάν.

Τα κέρδη της εταιρείας σημείωσαν βουτιά 74% στα 7,55 δισ. γουάν ή 2,94 γουάν ανά μετοχή από 30,84 δισ. γουάν ή 11,9 γουάν ανά μετοχή που ήταν την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Σημειώνεται ότι τα περυσινά αποτελέσματα ενισχύθηκαν από τα εφάπαξ κέρδη 27,38 δισ. γουάν που σχετίζονται με την επένδυση της εταιρεία στην παραγωγό ταινιών Alibaba Pictures.

Εξαιρουμένων των έκτακτων κερδών, τα προσαρμοσμένα κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 4,9 γουάν ανά μετοχή ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τα τοποθετούσαν στα 4,17 γουάν ανά μετοχή.

Η μετοχή της εταιρείας ενισχύεται κατά 3,9% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.