Alipay: Πάνω από 1 δισ. οι χρήστες διαδικτυακών πληρωμών

Alipay: Πάνω από 1 δισ. οι χρήστες διαδικτυακών πληρωμών
epa05754805 An Alipay-app on a smartphone screen and Finnair logos at the Helsinki airport, Finland, 27 January 2017. Finnish flag carrier Finnair said it will launch Alipay as an official method of in-flight payments for customers travelling on carrier's Asian route between Helsinki and Shanghai. Alipay is the mobile payment platform of Chinese Ant Financial. Finnair is the first airline to accept payments via Alipay. EPA/MARKKU OJALA

Μάλιστα, οι Κινέζοι χρήστες της έχουν ξεπεράσει τα 700 εκατομμύρια.

Οι παγκόσμιοι χρήστες της πλατφόρμας διαδικτυακών πληρωμών Alipay ξεπέρασαν το ένα δισεκατομμύριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η εταιρία.

Η θυγατρική της Alipay (Ant Financial Services Group) δήλωσε ότι συνεργάζεται με περίπου 10 ξένες εταιρίες «έξυπνων» πληρωμών. Μεταξύ αυτών, με την ινδική Paytm και την TrueMoney από την Ταϊλάνδη, που έχουν σημαντικό ρόλο στην αύξηση των χρηστών για τις υπηρεσίες που προσφέρει η Alipay.

Σύμφωνα με την οικονομική αναφορά τριμήνου της Alibaba για την Alipay, οι Κινέζοι χρήστες της έχουν ξεπεράσει τα 700 εκατομμύρια, ενώ το 70% των Κινέζων χρηστών, χρησιμοποιεί τρεις ή περισσότερες υπηρεσίες από το πακέτο υπηρεσιών που παρέχει η Ant Financial.

Ο αυξανόμενος αριθμός χρηστών της Alipay δηλώνει ότι οι ίδιοι σε παγκόσμιο επίπεδο επωφελούνται από τις υπηρεσίες πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου που προσφέρονται σύμφωνα με την Ant Financial.