Αλλαγές και στις ΗΠΑ για την τεχνητή νοημοσύνη – Οι ανησυχίες του Μπάιντεν για την ασφάλεια

Αλλαγές και στις ΗΠΑ για την τεχνητή νοημοσύνη – Οι ανησυχίες του Μπάιντεν για την ασφάλεια
Photo: DALL•E
Καλεί τις εταιρείες αντιμετωπίσουν τους σχετικούς χημικούς, βιολογικούς, ραδιολογικούς, πυρηνικούς κινδύνους και κινδύνους κυβερνοασφάλειας.

Όπως γίνεται και σε άλλες χώρες της Δύσης, οι ΗΠΑ παρουσίασαν τη Δευτέρα ένα πλαίσιο για ρυθμιστικούς ελέγχους επί της τεχνητής νοημοσύνης με τον Λευκό Οίκο να εστιάζει στους κινδύνους που μπορεί να παρουσιάσει η τεχνολογία της AI σε σειρά κλάδων, όπως η δημόσια ασφάλεια και η οικονομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με βάση το σχέδιο που θα παρουσιάσει αργότερα στη μέρα από τον πρόεδρο της χώρας, Τζο Μπάιντεν, θα απαιτείται από τους προγραμματιστές συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που ενέχουν κινδύνους για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, την οικονομία, τη δημόσια υγεία ή την ασφάλεια να μοιράζονται τα αποτελέσματα των δοκιμών ασφαλείας με την αμερικανική κυβέρνηση, σύμφωνα με τον νόμο περί αμυντικής παραγωγής (Defense Production Act), πριν από τη διάθεσή τους στο κοινό.

Το ρυθμιστικό πλαίσιο καθοδηγεί επίσης τις υπηρεσίες να καθορίσουν πρότυπα για τις εν λόγω δοκιμές και να αντιμετωπίσουν τους σχετικούς χημικούς, βιολογικούς, ραδιολογικούς, πυρηνικούς κινδύνους και κινδύνους κυβερνοασφάλειας, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

Για να διασφαλιστεί ότι οι κυβερνητικές επικοινωνίες είναι σαφείς, το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ θα «αναπτύξει οδηγίες για την αυθεντικοποίηση του περιεχομένου και την υδατογράφηση» για τα στοιχεία ετικέτας που παράγονται από την ΑΙ, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωση του.

Ο αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, Μπρους Ριντ χαρακτήρισε τη ρύθμιση,η οποία αφορά επίσης την προστασία της ιδιωτικής ζωής, τις διακρίσεις στη στέγαση και την εκτόπιση από την εργασία, ως το «ισχυρότερο σύνολο δράσεων» που έχει λάβει οποιαδήποτε κυβέρνηση για να διασφαλίσει την ασφάλεια της AI.

«Είναι το επόμενο βήμα σε μια επιθετική στρατηγική για να κάνουμε τα πάντα σε όλα τα μέτωπα για να αξιοποιήσουμε τα οφέλη της Τεχνητής Νοημοσύνης και να μετριάσουμε τους κινδύνους» υποστήριξε ο Ριντ σε δήλωση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com