Αλλαγές στην παρακολούθηση των πτήσεων ζητά η ΙΑΤΑ

REUTERS

Διεθνή ομάδα κρούσης συστήνει η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών για την αποφυγή μιας νέας εξαφάνισης αεροσκάφους, όπως στην περίπτωση της πτήσης ΜΗ370.

«Σε έναν κόσμο που η κάθε μας κίνηση φαίνεται ότι εντοπίζεται, είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι ένα αεροπλάνο μπορεί απλά να εξαφανιστεί και ότι ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης και ο καταγραφέας των συνομιλιών στο πιλοτήριο CVR (Cockpit Voice Recorder) είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν». Με αυτήν τη δήλωση ο διευθυντής της ΙΑΤΑ Τόνι Τάιλερ έκανε γνωστή την απόφαση της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) να ζητήσει αλλαγές  στα συστήματα παρακολούθησης πτήσεων, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό με αυτό της πτήσης MH370 της Malaysia Airlines που αγνοείται εδώ και σχεδόν ένα μήνα.

«Η (πτήση) MH370 υπενθύμισε την ανάγκη για βελτίωση (των συστημάτων εντοπισμού) των αεροσκαφών μας εν πτήσει. Δεν μπορεί να επιτρέψουμε άλλο αεροπλάνο απλά να εξαφανιστεί», είπε ο Τάιλερ κατά την έναρξη διάσκεψης για την πολιτική αεροπορία στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Η ΙΑΤΑ θα συγκροτήσει την επόμενη εβδομάδα μία διεθνή ομάδα κρούσης, μαζί με τη Διεθνή Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) του ΟΗΕ, «για να εξετάσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές για την παρακολούθηση των εμπορικών αεροσκαφών λαμβανομένων υπόψη των παραμέτρων για την εφαρμογή, την επένδυση, τον χρόνο και την πολυπλοκότητα που απαιτεί η επίτευξη αυτού του στόχου», επεσήμανε ο Τάιλερ.

Διαβάστε ακόμη:

«Καληνύχτα, 370» οι τελευταίες λέξεις από το Boeing

 «Ανιχνευτής» μαύρων κουτιών επιστρατεύεται για το Boeing