Αλλαγή πλεύσης από τη Shein – Γιατί στρέφεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εγκαταλείποντας τη Νέα Υόρκη

Αλλαγή πλεύσης από τη Shein – Γιατί στρέφεται στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εγκαταλείποντας τη Νέα Υόρκη
The Shein logo is seen in this photo illustration on 23 November, 2023 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Σημεινώνεται ότι η Shein βρίσκεται υπό έλεγχο από τις ΗΠΑ, με τον γερουσιαστή Μάρκ Ρούμπιο να απευθύνει έκκληση προς την SEC για απόρριψη της εισαγωγής της.

Η Shein επικεντρώνει πλέον το ενδιαφέρον της στην αγορά του Λονδίνου, εγκαταλείποντας προσωρινά τα σχέδια για εισαγωγή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης λόγω εμποδίων που αντιμετωπίζει στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, η Shein, η οποία ιδρύθηκε στην Κίνα αλλά εδρεύει πλέον στη Σιγκαπούρη, εξετάζει τη δυνατότητα εγκατάστασης στο Λονδίνο καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ φαίνεται να μην είναι πιθανό να εγκρίνει την IPO της. Παράλληλα, εξακολουθεί να εργάζεται για την εγγραφή της στις ΗΠΑ, που παραμένει η προτιμώμενη επιλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι δημόσιες εγγραφές από κινεζικές εταιρείες στις ΗΠΑ έχουν γίνει σπάνιες από τότε που η Didi Global Inc. αποσύρθηκε από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή στις ΗΠΑ με την υποστήριξη της Κίνας ήταν η προσφορά 1,6 δισ. δολαρίων της Amer Sports Inc. τον Φεβρουάριο, μετά την Didi που είχε συγκεντρώσει 4,4 δισ. δολάρια το 2021.

Σημεινώνεται ότι η Shein βρίσκεται υπό έλεγχο από τις ΗΠΑ, με τον γερουσιαστή Μάρκ Ρούμπιο να απευθύνει έκκληση προς την SEC για απόρριψη της εισαγωγής της, ζητώντας περισσότερες αποκαλύψεις σχετικά με τις δραστηριότητές της στην Κίνα. Πέρυσι, ένα μέλος του Κογκρέσου των ΗΠΑ αιτήθηκε έρευνα για την προμήθεια βαμβακιού της Shein από την Σινγιάνγκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: