Η Allianz Ηellas ενισχύει το μερίδιο της στην ασφαλιστική αγορά

Η Allianz Ηellas ενισχύει το μερίδιο της στην ασφαλιστική αγορά
Photo: AFP

Στο κλείσιμο του 2013 η Allianz προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη σε περισσότερους από 330.000 πελάτες.

Ενίσχυση του μεριδίου αγοράς στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ανακοίνωσε η Allianz Ελλάδος μέσα στο 2013. Ειδικότερα, με βάση τα δημοσιευθέντα στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδας για την παραγωγή ασφαλίστρων, η Allianz Ελλάδος κατάφερε εν μέσω μίας ακόμη υφεσιακής χρονιάς για την ασφαλιστική αγορά, να αυξήσει το συνολικό μερίδιο αγοράς στο 4,9%, από 4,5% που ήταν στο τέλος του 2012.

Το 2013 έκλεισε για την Allianz Ελλάδος με τον κύκλο εργασιών να διαμορφώνεται περίπου στα επίπεδα του 2012, και σε αξία να ανέρχεται στα 203,6 εκατ. ευρώ από το σύνολο των δραστηριοτήτων (ασφαλίσεις, αμοιβαία κεφάλαια και λοιπές θυγατρικές), μειωμένο κατά μόλις 0,7% από το 2012.

Η λειτουργική κερδοφορία διαμορφώθηκε στα 18,9 εκατ. από 23 εκατ. ευρώ σύμφωνα με τα πλάνα και τους σχεδιασμούς της εταιρίας.

Στο κλείσιμο του 2013 η Allianz προσφέρει ασφαλιστική κάλυψη σε περισσότερους από 330.000 πελάτες, διευρύνοντας την πελατειακή της βάση μέσα σε ένα έτος κατά περισσότερο από 37.000 πελάτες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Allianz Ελλάδος, Πέτρος Παπανικολάου, σε δηλώσεις του αναφορικά με την προοπτική της Allianz Ελλάδος για το 2014, επισημάνει ότι «η αγορά μας θα είναι δύσκολη για μία ακόμη χρονιά, αλλά είμαστε σωστά τοποθετημένοι ώστε να μπορέσουμε να ενισχύσουμε περαιτέρω το μερίδιο αγοράς μας. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ψηφιοποίηση με την παροχή τεχνολογικών λύσεων προς τους συνεργάτες και τους πελάτες μας, εξασφαλίζοντας χαμηλότερα κόστη λειτουργίας και, κυρίως, περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών μας.»

Μιλώντας για τις πρόσφατες εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά, ο κ. Παπανικολάου επεσήμανε τις ουσιαστικές παρεμβάσεις της εποπτικής αρχής για την καλύτερη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του κλάδου, υπογράμμισε ωστόσο ότι «δυστυχώς, ακόμη και φέτος μερίδα της αγοράς επιμένει σε πολιτικές χορήγησης πιστώσεων για τα ασφάλιστρα, διάρκειας δύο, τριών ή και πέντε μηνών, όταν το ασφαλιστικό προϊόν προβλέπει το αυτονόητο: παροχή ασφαλιστικής κάλυψης αφού πληρωθούν τα ασφάλιστρα. Είμαστε βέβαιοι ότι η Εποπτεία δε θα επιτρέψει τη διατήρηση τέτοιων αθέμιτων πρακτικών που λειτουργούν εις βάρος του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης και, εν τέλει, τιμωρούν άδικα τον Έλληνα καταναλωτή και όσες ασφαλιστικές εταιρίες αναπτύσσονται σεβόμενες τους κανόνες λειτουργίας της αγοράς και τον υγιή ανταγωνισμό.»

Στον κλάδο των γενικών ασφαλίσεων παρατηρήθηκε αύξηση κατά 2,7% στα μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα όταν συνολικά η αγορά σημείωσε πτώση κατά 5,5% σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος. Συγκεκριμένα η συνολική παραγωγή της Allianz στις Γενικές Ασφαλίσεις διαμορφώθηκε στα 110,8 εκατ. ευρώ.

Καλύτερη εικόνα από την αγορά επέδειξε η Allianz Ελλάδος και στον Κλάδο Ασφαλίσεων Ζωής, όπου κέρδισε μερίδια αγοράς, με την παραγωγή να διαμορφώνεται στα 89,7 εκατ. ευρώ το 2013, μειωμένη κατά 5,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, όταν στο σύνολό του ο κλάδος την αντίστοιχη περίοδο συρρικνώθηκε κατά 14,1%.

Διαβάστε ακόμα:

Ενίσχυση του μεριδίου αγοράς για την Allianz Ελλάδος

Ιδιωτική ασφάλιση για καλύτερη σύνταξη;