Αμερικανική εταιρεία ζητά απ’ τους εργαζόμενους να δουλεύουν δωρεάν

Αμερικανική εταιρεία ζητά απ’ τους εργαζόμενους να δουλεύουν δωρεάν

Πώς μπορεί μια εταιρεία ρούχων να "πείσει" τους εργαζόμενους να δουλέψουν δωρεάν τα Σαββατοκύριακα;

Οι περισσότεροι θεωρούν πως οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στα εμπορικά καταστήματα τα Σαββατοκύριακα αμείβονται με τους διπλάσιους μισθούς.

Όχι πάντα. Και όχι ακόμα κι αν πρόκειται για μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων παγκόσμιας εμβέλειας.

Φερειπείν τα Urban Outfitters.

Παρόλο που ο «εταιρικός εθελοντισμός» συνήθως περιλαμβάνει τον καθαρισμό ενός δάσους που βρίσκεται κοντά στην εταιρεία, ή η εθελοντική ανάγνωση βιβλίων σε άτομα που έχουν προβλήματα οράσεως. Η μητρική εταιρεία της Urban Outfitters γίνεται όμως όλο και πιο… δημιουργική. Την Τρίτη , σύμφωνα με έκθεση του Gawker η οποία επιβεβαιώθηκε από το αμερικάνικο Fortune , η εταιρεία ζήτησε απ’ τους εργαζομένους αν το επιθυμούν να εργάζονται… δωρεάν!

Πριν λίγες ημέρες, λοιπόν, στα εισερχόμενα email των εργαζομένων ήρθε ένα μήνυμα με τίτλο «A Call for URBN Volunteers!» το οποίο ζητούσε απ’ το προσωπικό γραφείου να βοηθήσει τους συναδέλφους του να παραλάβουν, να πακετάρουν και να στείλουν τις παραγγελίες στους πελάτες χονδρικής και λιανικής. Μια εργασία την οποία οι υπεύθυνο χαρακτήρισαν ως μια «ευχάριστη ομαδική» δραστηριότητα.

Τα Urban Outfitters, που εδρεύουν στη Φιλαδέλφεια, αναζητά τους εθελοντές που θα βοηθήσουν στο νέο fulfillment center της εταιρείας τον μήνα Οκτώβριο. Σε αντάλλαγμα γι αυτή την εθελοντική εργασία, που δε θα ξεπερνά τις 6 ώρες, οι εργαζόμενοι θα έχουν δωρεάν φαγητό και μεταφορά.

Σύμφωνα με δήλωση των υπεύθυνων των URBN, υπήρξε μια τεράστια ανταπόκριση των μισθωτών εργαζόμενων για την εθελοντική αυτή εργασία. «Πολλοί ωριαίοι εργαζόμενοι προσφέρθηκαν επίσης να βοηθήσουν – μια προσφορά η οποία θα εκτιμηθεί , αλλά απορρίφθηκε προκειμένου να εξασφαλιστεί πως η εταιρεία συμμορφώνεται με όλους τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς εργασίας». «Η ανταπόκριση αυτή, αποδεικνύει τις δυνατές σχέσεις που έχουμε στην εταιρεία», συνέχισαν.