Αμερικανός μεγιστάνας ομολογεί κατά λάθος τρεις δολοφονίες

Αμερικανός μεγιστάνας ομολογεί κατά λάθος τρεις δολοφονίες

Ο Ρόμπερτ Νταρστ, παραδέχτηκε εν αγνοία του ότι διέπραξε τρεις ανθρωποκτονίες.

Ο μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων Ρόμπερτ Νταρστ συμφώνησε σήμερα στην έκδοσή του από τη Νέα Ορλεάνη στο Λος Άντζελες, προκειμένου να του ασκηθεί δίωξη για τη δολοφονία εκ προμελέτης μιας φίλης του πριν από 15 χρόνια.

Ο Νταρστ, που αποτέλεσε τον πρωταγωνιστή ενός ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού δικτύου HBO με τον τίτλο “Ο γρουσούζης: η ζωή και οι θάνατοι του Ρόμπερτ Νταρστ”, υποστήριζε ανέκαθεν ότι είναι αθώος. Ο 71χρονος Νεοϋορκέζος συνελήφθη το Σάββατο στη Νέα Ορλεάνη.

Στο παρελθόν ο Νταρστ είχε ανακριθεί για τον θάνατο της πρώτης συζύγου του, της Καθλίν Νταρστ, το 1982, χωρίς όμως να του ασκηθεί δίωξη. Επίσης, είχε δικαστεί και αθωωθεί για τον φόνο ενός ηλικιωμένου γείτονά του το 2001.

Το ένταλμα που εξέδωσε η κομητεία του Λος Άντζελες αφορά τη δολοφονία της Σούζαν Μπέρμαν, το πτώμα της οποίας βρέθηκε μέσα στο σπίτι της τα Χριστούγεννα του 2000.

Στο τελευταίο από τα έξι επεισόδια του ντοκιμαντέρ του HBO που προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής ο Νταρστ φαίνεται σαν να παραδέχεται τους φόνους. Καθώς όμως μονολογεί, δεν είναι όμως σαφές αν μιλά ειλικρινά.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε για τις ανάγκες των γυρισμάτων, αρχικά απορρίπτει μια απόδειξη σε βάρος του και στη συνέχεια πηγαίνει στην τουαλέτα φορώντας ακόμη το μικρόφωνό του. Προφανώς, δεν γνώριζε ότι το μικρόφωνο ήταν ακόμη σε λειτουργία και τον κατέγραφε. Ακούγεται έτσι να ψιθυρίζει, μονολογώντας: “Τι στο διάολο έκανα; Τους σκότωσα όλους, φυσικά”.