«Αμερική, βάλε τη μάσκα σου»: Ολοένα και περισσότεροι σταρ του Χόλιγουντ είναι υπέρ της μάσκας

«Αμερική, βάλε τη μάσκα σου»: Ολοένα και περισσότεροι σταρ του Χόλιγουντ είναι υπέρ της μάσκας
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πολλοί διάσημοι ηθοποιοί προσπαθούν μέσα από «σποτάκια ευαισθητοποίησης» να πείσουν τους Αμερικανούς να φορούν μάσκα. Η ενέργεια αυτή αποτελεί πρωτοβουλία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Πολλοί διάσημοι ηθοποιοί δάνεισαν τη φωνή τους στα «σποτάκια ευαισθητοποίησης» προκειμένου να πειστούν οι Αμερικανοί να φορούν μάσκα, κατόπιν πρωτοβουλίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Αυτή η διαφημιστική εκστρατεία, που θα προβληθεί σε όλες τις ΗΠΑ, τιτλοφορείται «Αμερική, βάλε τη μάσκα σου» και ξεκίνησε από τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, σε συνεργασία με την Tribeca Enterprises, την εταιρεία που οργανώνει το κινηματογραφικό φεστιβάλ Τραϊμπέκα.

Πρόκειται για βιντεάκια διαρκείας 30 δευτερολέπτων που δείχνουν ανώνυμους πολίτες να φορούν μάσκα. Οι γνωστοί ηθοποιοί δανείζουν μόνο τη φωνή τους, όχι και την εικόνα τους. «Όταν φοράτε μάσκα, κερδίζετε τον σεβασμό μου. Επειδή η μάσκα σας δεν προστατεύει εσάς, προστατεύει εμένα», ακούγεται να λέει για παράδειγμα ο Μόργκαν Φρίμαν στο δικό του σποτάκι. «Φοράω τη μάσκα μου για να σας προστατεύσω. Αμερικανοί, να είστε δυνατοί σαν Νεοϋορκέζοι, φορέστε μάσκα».

Συνολικά έχουν γυριστεί οκτώ φιλμάκια από τη βραβευμένη με δύο Όσκαρ Κάθριν Μπίγκελοου, με τις φωνές των Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζέιμι Φοξ και Έλεν Πομπέο (πρωταγωνίστριας του Grey’s Anatomy).

Τα βίντεο θα προβληθούν σε όλη τη χώρα.