Αν όχι η Χίλαρι, τότε ποιος θα την αντικαταστήσει;

Αν όχι η Χίλαρι, τότε ποιος θα την αντικαταστήσει;

Τα πράγματα για την υγεία της υποψήφιας των Δημοκρατικών είναι αβέβαια. Τι θα συμβεί αν χρειαστεί να αποχωρήσει;  

Το γεγονός ότι η Χίλαρι Κλίντον κατέρρευσε μποροστά στις κάμερες κατά τη διάρκεια της τελετής μνήμης της 9/11 έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στα διεθνή και αμερικανικά μέσα.

Το περιστατικό αυτό, έριξε λάδι στην φωτιά της προεκλογικής περιόδου για την Προεδρία στις ΗΠΑ. Οι υπερασπιστές των θεωριών συνομωσίας, βρήκαν την τέλεια αφορμή για να επαναφέρουν το ζήτημα για το τι γίνεται τελικά με την υγεία της Χίλαρι και να εκφράσουν διάφορες εκτιμήσεις σχετικά με το αν τελικά θα μπορέσει να συνεχίσει στην κούρσα της διαδοχής.

Για να είμαστε βέβαια σαφείς, από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, κανείς δεν έχει αναφέρει τίποτα περί παραίτησης της πρώην Πρώτης Κυρίας και κανένα στοιχείο από το περιστατικό της Κυριακής, δεν προδίδει κάτι διαφορετικό από μια προσωρινή ασθένεια, όπως είναι η πνευμονία από την οποία γνωστοποιήθηκε ότι πάσχει.

Στην πραγματικότητα, την περασμένη εβδομάδα, η Κλίντον, κατά τη διάρκεια ομιλίας της, ξέσπασε σε έναν τρομερό βήχα ο οποίος μάλιστα διήρκησε 15΄. Η ίδια δήλωσε με χιούμορ ότι έχει αλλεργία στον Τραμπ και όποτε αναφέρεται σε αυτόν την πιάνει…βήχας.

Επίσης, οι υπεύθυνοι από την καμπάνιά της ανέφεραν ότι η ατμόσφαιρα της ημέρας της τελετής στο Ground Zero ήταν αποπνικτική ενώ ο Brain Fallon είπε στο MSNBC ότι θα δοθούν στο φως της δημοσιότητας τα ιατρικά παραστατικά που θα αποδεικνύουν πως δεν αποκρύπτεται κάποια πληροφορία σχετικά με  την υγεία της υποψήφιας προέδρου.

Hillary Collapse

Μπορεί το προγραμματισμένο ταξίδι της στην Καλιφόρνια να ακυρώθηκε, όμως, όπως όλα δείχνουν, θα μπορέσει να επανέλθει αφού η  Μισέλ Ομπάμα, βρίσκεται στο πλευρό της Χίλαρι και άμεσα θα ξεκινήσει εμφανίσεις σε διάφορες πολιτείες υποστηρίζοντάς την.

Το όλο θέμα γύρω από την υγεία της Κλίντον, με τις ευλογίες του Ντόναλτ Τραμπ και της ρεπουμπλικανικής πλευράς, έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Τόσο μεγάλες, που εμφανίζεται μάλιστα με διάφορα hashtags στο twitter, όπως #HillarysHealth #HillaryCollapse ενώ επίσης εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούν φωτογραφίες της που δείχνουν ότι έχει σε όλες τις ομιλίες της κάποιο σκαμπό ή καρέκλα δίπλα της με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να σχολιάζουν ότι μάλλον είναι τόσο άρρωστη που δεν μπορεί καν να σταθεί για αρκετή ώρα όρθια. Από αυτό, δεν θα έλειπε και το ανάλογο hashtag- #Hillarysstools.

 

Με αφορμή το ζήτημα αυτό, έχει προκληθεί μια σχετική αβεβαιότητα για το αν θα καταφέρει η Χίλαρι να διατηρήσει την υποψηφιότητά της. Τι θα συμβεί σε περίπτωση που θα πρέπει να αποσυρθεί;

Το καταστατικό των Δημοκρατικών, σύμφωνα με τον Ιστορικό John Buescher, αναφέρει ότι αν ο υποψήφιος αποχωρήσει πριν την προκαθορισμένη ημέρα των εκλογών ο πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να συγκαλέσει συνέλευση με την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών κατά την οποία θα επιλέξουν με απευθείας ανάθεση τον νέο υποψήφιο. Οι Τim Kaine και Joe Biden θα μπορούσαν να είναι οι διάδοχοι και… το πάρτι έχει αρχίσει προκαταβολικά με τα στοιχήματα να πέφτουν βροχή!

Τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά, αν ο εκλεγμένος Πρόεδρος, φύγει από τη ζωή ή πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του για λόγους υγείας καθώς τότε, οι εκλέκτορες από τις πολιτείες θα πρέπει να ψηφίσουν ποιος θα είναι ο νέος υποψήφιος και τα αποτελέσματα μπορεί να είναι απρόβλεπτα!

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αλλαγής επικοινωνιακής πολιτικής του Ντόναλτ Τράμπ, που επιδιώκει τον-όσο το δυνατόν- εξευγενισμό του προφίλ του, ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος απέφυγε να σχολιάσει το θέμα.

Με πληροφορίες από το Fortune.com