Αναδιάρθρωση του δικτύου των Ταχυδρομικών Καταστημάτων

Αναδιάρθρωση του δικτύου των Ταχυδρομικών Καταστημάτων

Σταδιακή μεταμόρφωση των ΕΛΤΑ σε e-post.

Την αναδιάρθρωση του δικτύου των Ταχυδρομικών Καταστημάτων στο πλαίσιο του νέου επιχειρησιακού σχεδιασμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων, ανακοίνωσε σε Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Φιλοτελικού και Ταχυδρομικού Μουσείου ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΤΑ κ. Κωστής Μελαχροινός. Πρόκειται για 80 καταστήματα σε περιοχές της χώρας, η λειτουργία των οποίων υποκαθίσταται από πρακτορεία παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών.

«Το διακύβευμα αυτής της προσπάθειας είναι η επίτευξη της ανταγωνιστικότητας και της μέγιστης δυνατής απόδοσης των ΕΛΤΑ, σε σχέση με τον κίνδυνο αποδιάρθρωσης και συνακόλουθα κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κύριος Μελαχροινός.

Ο κύριος Μελαχροινός, ανακοίνωσε επίσης τη σταδιακή μεταμόρφωση των ΕΛΤΑ σε e-post στο πλαίσιο της ανασυγκρότησής τους, με στόχο τα Ελληνικά Ταχυδρομεία να αποτελέσουν τον κεντρικό πυρήνα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Διαβάστε: Πιο κοντά στο deal Wind και Forthnet

«Δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας υπάλληλος. Απολύσεις ούτε υπήρξαν, ούτε υπάρχουν, ούτε σχεδιάζονται» δήλωσε κατηγορηματικά σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός, κατά τη διάρκεια συνένετευξης τύπου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του κ. Μελαχροινού, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των Ελληνικών Ταχυδρομείων, 80 περιφερειακά καταστήματα θα αντικατασταθούν με πρακτορεία, τα οποία θα παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες, ενώ οι υπάλληλοι τους θα μετακινηθούν σε μεγαλύτερα προκειμένου να ενισχύσουν εκεί το έργο και τις υπηρεσίες.

Εν συνεχεία, το πρόγραμμα αυτό θα τεθεί και στα αστικά κέντρα με στόχο την εξοικονόμηση του κόστους αλλά και τη διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, το οποίο θα είναι μίνιμουμ 12 ώρες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Φωτογραφία: Αλέξανδρος Μπελτές