Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Lufthansa

Αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Lufthansa
A Lufthansa Airbus A380-800 lands at San Francisco International Airport, San Francisco, California, February 7, 2015. REUTERS/Louis Nastro - RTR4XN7G Photo:

Προσωρινό τέλος στη διαμάχη μεταξύ της διοίκησης του αερομεταφορέα και του συνδικάτου UFO.

Την απόφαση να μην προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις την Πέμπτη και την Παρασκευή ανακοίνωσαν η διεύθυνση της Lufthansa και το συνδικάτο UFO που εκπροσωπεί τις αεροσυνοδούς και τους ιπτάμενους φροντιστές της εταιρείας.

«Η απεργία που ανακοινωθεί προ ολίγων ημερών ανεστάλη και το UFO θα συμμετάσχει σε μια “συνάντηση κορυφής για την απασχόληση”» την οποία θα διοργανώσει η εταιρία στις 2 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της UFO στην ιστοσελίδα της.

Η Lufthansa από την πλευρά της διευκρίνισε πως το συνδικάτο αναστέλλει κάθε απεργιακή κινητοποίηση τουλάχιστον μέχρι και τις 2 Δεκεμβρίου.

Έπειτα από συνομιλίες που είχε η διοίκηση του αερομεταφορέα με εκπροσώπους του συνδικάτου, «τα δύο μέρη κατέληξαν την Τρίτη σε συμφωνία στο περίγραμμα μιας επίλυσης της διαμάχης», για τις συλλογικές συμβάσεις, τόνισε στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της Lufthansa, ενώ στην πορεία υπογράμμισε τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας πέντε σημείων.

Η Lufthansa επιθυμεί θερμά τη συνεργασία του συνδικάτου, προκειμένου να μειωθούν τα κόστη του προσωπικού.

Από την άλλη, το UFO εξέφρασε την ικανοποίησή του που η διεύθυνση του γερμανικού ομίλου έπαψε να έχει την απαίτηση να καθορίσει την ημερήσια διάταξη της συνάντησης κορυφής για την απασχόληση «μονομερώς», ωστόσο προειδοποίησε ότι οι χθεσινές συνομιλίες απέδειξαν πως «τα προβλήματα δεν παύουν να ισχύουν».

H μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργία στην ιστορία της εταιρίας είχε αποτέλεσμα να ακυρωθούν πάνω από 4.600 πτήσεις, επηρεάζοντας παράλληλα περισσότερους από 540.000 επιβάτες.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ευρώπης έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης και μείωσης του κόστους, ώστε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό εταιριών χαμηλού κόστους, όπως η EasyJet και η Ryanair και μεταφορείς του Κόλπου όπως η Emirates ή η Eithad.