Αναβρασμός στις τάξεις της ΝΔ για τους πλειστηριασμούς

REUTERS

Ο βουλευτής Ηλίας Βλαχογιάννης διεμήνυσε ότι η άνευ όρων άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας δεν θα περάσει από τη βουλή.

Τη θέση ότι δεν θα περάσει από τη βουλή η άποψη της τρόικας για την άρση άνευ όρων των πλειστηριασμών, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ Ηλίας Βλαχογιάννης, μιλώντας στον Βήμα FM.

«Έχουμε πει ότι αν πρέπει να κατέβουν λίγο τα όρια της προστασίας, αυτό κανείς μπορεί να το συζητήσει. Όχι, όμως, να πάμε σ’ αυτό που ζητούν οι δανειστές. Αυτό δεν περνάει. Για τους φτωχούς ανθρώπους και τα λαϊκά στρώματα δεν περνάει. Κάποιος ο οποίος είναι φοροφυγάς και αποφεύγει συστηματικά να πληρώσει, μπορούμε να το συζητήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τον ενιαίο φόρο ακινήτων ανέφερε ότι «δεν αντιδράσαμε μόνο επειδή είμαστε βουλευτές της περιφέρειας, αλλά επειδή ήταν πρόχειρο και έχει κραυγαλέες αδικίες και αυτό που ζητήσαμε είναι να πληρώσουν όλοι, αλλά δίκαια. Δεν μπορούσαμε πχ να αποδεχθούμε ότι ένα χωράφι που είναι δασωμένο, δίπλα στον δρόμο και δεν ξέρει κανείς ποιος το έχει, να πληρώνει. Και να πληρώνει κάτι που δεν αποδίδει τίποτα. Υπήρχαν πολλές αδικίες, με τα οικόπεδα και τα μη δομημένα. Και εμείς αυτό ζητήσαμε. Να πληρώσουν όλοι δίκαια και αναλογικά και να μην ελαφρυνθεί η μεγάλη ιδιοκτησία και την πληρώσουν οι ιδιοκτήτες σε όλη την Ελλάδα».

Διαβάστε ακόμη: Πρώτα Eurogroup και μετά επιστροφή στις διαπραγματεύσεις

Κάλεσμα της Ντόρας Μπακογιάννη στην ΔΗΜΑΡ
«O ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σε θέση να καταθέσει εναλλακτική, αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης της χώρας. Άρα αυτό εμένα με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρέπει οπωσδήποτε να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε αυτή η κυβέρνηση να στηριχθεί», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη στον Real FM και πρότεινε να αναλάβει πρωτοβουλία ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς προκειμένου να ξαναμπεί η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

«Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία, καλώντας τη ΔΗΜΑΡ, η οποία είναι η αριστερά της ευθύνης κατά τη γνώμη μου, σε μία συζήτηση μιας νέας προγραμματικής συμφωνίας. Η κυβέρνηση αυτή χρειάζεται μεγαλύτερη πλειοψηφία – χρειάζεται μεγαλύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία», είπε και συμπλήρωσε λέγοντας ότι πρέπει ο κ. Σαμαράς «να καλέσει τον κ. Κουβέλη σε μία συζήτηση για συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση και για μία προγραμματική συμφωνία η οποία θα μπορούσε να μας οδηγήσει την επόμενη διετία».