Ανεπιθύμητος ο Ντόναλντ Τραμπ και τα προϊόντα του

Ανεπιθύμητος ο Ντόναλντ Τραμπ και τα προϊόντα του

Την ώρα που ο ίδιος βγάζει εκατομμύρια δολάρια στις μουσουλμανικές χώρες, επιθυμεί να απαγορεύσει την είσοδο όλων των μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει σε όλον τον κόσμο το νέο, ξενοφοβικό παραλήρημα του υποψήφιου για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Σαν Μπερναρντίνο. Ο δισεκατομμυριούχος διεκδικητής του χρίσματος δήλωσε πως εφόσον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα απαγορεύσει την είσοδο όλων των μουσουλμάνων στη χώρα.

Η απάντηση του Λευκού Οίκου

Η δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ προκάλεσε την αντίδραση του Λευκού Οίκου, που προχώρησε σε έναν σπάνιο σχολιασμό της κούρσας για την διεκδίκηση του χρίσματος του ρεπουμπλικανικού κόμματος και την προεδρία των ΗΠΑ.

«Αυτό που είπε ο Ντόναλντ Τραμπ τον απέκλεισε από τον προεδρικό θώκο» δήλωσε σε ασυνήθιστα αυστηρό τόνο, ο Τζος Έρνεστ, εκπρόσωπος τύπου του Μπαράκ Ομπάμα, του προέδρου των ΗΠΑ. «Αυτό είναι ηθικά ανάρμοστο και θα έχει επιπτώσεις στην εθνική μας ασφάλεια» συνέχισε ο ίδιος.

«Το πραγματικό ερώτημα για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι να αποφασίσει εάν θα επιτρέψει να συμπαρασυρθεί στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας μαζί με τον Ντόναλντ Τραμπ» επισήμανε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας. Οι υπόλοιποι διεκδικητές του χρίσματος στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων «έχουν την τόλμη να τον καταδικάσουν;» διερωτήθηκε.

«Μιλάμε για τις θεμελιώδεις αξίες αυτής της χώρας» τόνισε ο Έρνεστ και καταδίκασε με σθένος τον «κυνισμό» του μεγιστάνα που προηγείται στις δημοσκοπήσεις.

Persona non grata ο Τραμπ στη Βρετανία

Ανεπιθύμητος θεωρείται ο Ντόναλντ Τραμπ στη Βρετανία. Μάλιστα, περισσότεροι από 35.000 Βρετανοί έχουν ήδη υπογράψει ένα κείμενο διαμαρτυρίας για την απαγόρευση εισόδου του στη χώρα τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών έχει την δικαιοδοσία να απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα σε άτομα που έχουν εμπλακεί σε αυτό που η κυβέρνηση περιγράφει ως «μη αποδεκτή συμπεριφορά». Αν συγκεντρωθούν 100.000 υπογραφές, το θέμα μπορεί να εισαχθεί για συζήτηση στη βρετανική βουλή.

Ανεπιθύμητα τα προϊόντα του Τραμπ στο Ντουμπάι

Η αλυσίδα οικιακών προϊόντων «Lifestyle» στο Ντουμπάι πήρε την απόφαση να αφαιρέσει από τα ράφια της σε όλη τη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική, την Τανζανία και το Πακιστάν όλα τα προϊόντα εταιρειών του Ντόναλντ Τραμπ.

«Υπό το φως των πρόσφατων δηλώσεων του υποψηφίου για την προεδρία στα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ, έχουμε αναστείλει την πώληση όλων των προϊόντων της σειράς διακόσμησης Trump», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Lifestyle, Sachin Mundhwa.