Άνετη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ και στις εκλογές της Νεβάδα

Άνετη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ και στις εκλογές της Νεβάδα
USA ELECTIONS TRUMP PRESIDENTIAL ANNOUNCEMENT Photo:

Ο Τραμπ εξασφαλίζει το 42% των ψήφων ενώ ανοιχτή είναι η δεύτερη θέση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναδείχθηκε νικητής και στις προκριματικές εκλογές της Νεβάδα, πετυχαίνοντας την τρίτη συνεχόμενη και άνετη, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, νίκη του με την οποία ενίσχυσε την θέση του στις εκλογές για την ανάδειξη του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα.

Συγκεκριμένα τα προκαταρτικά αποτελέσματα δίνουν μία άνετη νίκη στον Τραμπ, που φαίνεται να προηγείται των συνυποψηφίων του, εξασφαλίζοντας ποσοστό 42% των ψήφων, ενώ ο Τεντ Κρουζ και ο Μάρκο Ρούμπιο μάχονται ψήφο με ψήφο, για τη δεύτερη θέση.

Το ρεύμα υπέρ του λαϊκιστή Τραμπ, που ξιφουλκεί λάβρος εναντίον μεταναστών, μουσουλμάνων, Μεξικάνων, φεμινιστριών και άλλων «εχθρών», ήταν πρόδηλο στην τελική προεκλογική του συγκέντρωση, στο Λας Βέγκας, το βράδυ της Δευτέρας, όπου περίπου 6.000 ενθουσιώδεις οπαδοί του δημιούργησαν πανδαιμόνιο, αποθεώνοντας το πολιτικό τους είδωλο, που δεν διέψευσε τη φήμη του, υιοθετώντας το γνώριμο, εμπρηστικά αντισυμβατικό του ύφος. Σε μια αποστροφή της ομιλίας του δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον Τεντ Κρουζ «άρρωστο», για να προσθέσει: «Κάτι δεν πάει καλά με αυτόν τον τύπο».

Η προσέλευση στη Νεβάδα ήταν υψηλή σε σύγκριση με τις προηγούμενες προκριματικές. Ο Τράμπ θεωρήθηκε ως φαβορί, αλλά η νίκη του εξακολουθεί να λειτουργεί ως ένα πλήγμα για τους κύριους ανταγωνιστές του, τους γερουσιαστές Τεντ Κρουζ του Τέξας και Μάρκο Ρούμπιο της Φλόριντα, οι οποίοι πρέπει τώρα να προσπαθήσουν να σπάσουν το σερί του Τραμπ στις μεγαλύτερες πολιτείες που ψηφίζουν κατά τις προσεχείς εβδομάδες.

Καθοριστική είναι η «σούπερ Τρίτη» την 1η Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία διεξάγονται ταυτόχρονα προκριματικές εκλογές σε πολλές πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου και του πολυπληθούς Τέξας.

Αν ο Τραμπ καταφέρει να περάσει νικητής και αυτόν τον κάβο, τότε θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση του προεδρικού χρίσματος.