Ανοιχτό παράθυρο τροποποίησης της συμμετοχής του ΔΝΤ αφήνει η Λαγκάρντ

Ανοιχτό παράθυρο τροποποίησης της συμμετοχής του ΔΝΤ αφήνει η Λαγκάρντ
epa05258779 International Monetary Fund (IMF) Managing Director Christine Lagarde (C), IMF First Deputy Managing Director David Lipton (L) and IMF Director of Communications Gerry Rice (R) responds to a question during her opening press conference at the IMF headquarters in Washington, DC, USA, 14 April 2016. The Spring meeting of the IMF and the World Bank Group takes place in Washington, DC, between 15 and 17 April 2016. EPA/SHAWN THEW

Η γενική διευθύντρια του Ταμείου δήλωσε ότι δεν θα αποχωρήσει από την Ελλάδα, και αναφέρθηκε ξανά στο χρέος.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα εγκαταλείψει το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας της Ελλάδας, όμως η συμμετοχή του ενδέχεται να τροποποιηθεί ανάλογα με το πώς θα αναπροσαρμοστεί, δήλωσε την Πέμπτη η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ, η Κριστίν Λαγκάρντ.

«Δεν θα αποχωρήσουμε», ανέφερε η Λαγκάρντ ερωτηθείσα σχετικά στο πλαίσιο της έναρξης των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. «Η μορφή της συμμετοχής μας μπορεί να μεταβληθεί, ανάλογα με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας και την ανάληψη υποχρεώσεων από μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, όμως δεν θα αποχωρήσουμε», επέμεινε η ίδια.

Η Λαγκάρντ επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση χρέους, πράγμα «που δεν σημαίνει απαραιτήτως κούρεμα» του κεφαλαίου των δανείων που έχει λάβει. Το ΔΝΤ, πρόσθεσε, είναι ανοικτό στην παράταση του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής των δανείων και των ομολόγων, της περιόδου χάριτος ή της μείωσης των επιτοκίων.

Διαβάστε ακόμη: Η Λαγκάρντ αμφισβητεί το στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018