Aνοίγει και δεύτερο κατάστημα Burger King στο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα

Aνοίγει και δεύτερο κατάστημα Burger King στο «Ελ. Βενιζέλος» στην Αθήνα

Η Burger King ανήκει στη Restaurant Brands International Inc., η οποία πραγματοποιεί τζίρο πάνω από 30 δισ. δολ παγκοσμίως.

Το δεύτερο υποκατάστημα της γνωστής αλυσίδας burger στην Ελλάδα, της Burger King, μετά από το αντίστοιχο που άνοιξε στο αεροδρόμιο της Ρόδου το καλοκαίρι, πρόκειται να ανοίξει σύντομα μέσα στους χώρους αναμονής επιβατών στο αεροδρόμιο της Αθήνας, «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι εργασίες κατασκευής του νέου καταστήματος βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθούν και τα επίσημα εγκαίνια του. Όπως αναφέρει το news247.gr, στόχος της διοίκησης είναι το κατάστημα να ανοίξει πριν τα Χριστούγεννα και συγκεκριμένα στις 20 Δεκεμβρίου. Oι εργασίες με βάση το χρονοδιάγραμμα υποχρεούνται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 22 του τρέχοντος, δεν αποκλείεται όμως – αν χρειαστεί – να υπάρξει μικρή παράταση.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας SSP Eastern Europe & Middle East, που έφερε την αλυσίδα στη χώρα μας, έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω επέκτασης και σε άλλα ελληνικά αεροδρόμια.

Burger King στη Ρόδο.
Burger King στη Ρόδο.
Burger King στη Ρόδο.

Το τοπίο παραμένει θολό σε ότι αφορά την ανάπτυξη της αλυσίδας εκτός χώρων αεροδρομίων στην Ελλάδα. Το master franchise φέρεται να κατέχει ακόμη η Burger King South East Europe (SEE). H εταιρεία είχε αναλάβει από τον Δεκέμβριο του 2014, την επέκταση στην Ελλάδα όμως τα γεγονότα του 2015, με αποκορύφωμα τα capital controls, έβαλαν φρένο στα σχέδια της.

Η ενίσχυση του τουρισμού, αλλά και η παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων –συμπεριλαμβανομένου εκείνου της Ρόδου– στη Fraport φέρεται να διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη τελικά της αλυσίδας εστίασης και στην ελληνική αγορά.

Η Burger King ιδρύθηκε το 1954 στη Φλόριντα των ΗΠΑ και ανήκει στη Restaurant Brands International Inc., η οποία πραγματοποιεί τζίρο πάνω από 30 δισ. δολ., κατέχοντας ακόμη τις αλυσίδες εστιατορίων Tim Hortons και Popeyes. Συνολικά, ο εν λόγω όμιλος διαθέτει πάνω από 24.000 εστιατόρια στις ΗΠΑ και σε 100 ακόμη χώρες. Ειδικά τα καταστήματα Burger King δέχονται κάθε μέρα 11 εκατ. επισκέπτες σε όλο τον κόσμο.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ήπειρο, η αμερικανική αλυσίδα δραστηριοποιείται ήδη στην Αυστρία, στην Τσεχία, στη Δανία, στη Φινλανδία, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ουγγαρία, στην Ιταλία, στη Νορβηγία, στην Πολωνία, στην Πορτογαλία, στη Ρωσία, στην Ισπανία, στη Σουηδία, στην Ελβετία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και στη γειτονική μας Τουρκία.