Ανοίγει ο δρόμος για τη συγχώνευση της Fiat Chrysler με την Peugeot

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ντιλ θα δημιουργήσει την τέταρτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, αξίας 38 δισ. δολαρίων και θα ενώσει μάρκες όπως οι Fiat, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS.

Την έγκρισή τους για τη συγχώνευση του ομίλου Fiat Chrysler και του γαλλικού ομίλου PSΑ, αναμένεται να δώσουν οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκές Ένωσης.

Μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία η ένωση των 2 ομίλων θα δημιουργήσει την 4η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο.

Η συμφωνία που ανακοινώθηκε στα τέλη του περασμένου έτους, θα δημιουργήσει μια καινούργια εταιρεία συνολικής αξίας σχεδόν 38 δισ. δολαρίων και θα φέρει κάτω από τις ίδια στέγη, εταιρείες όπως οι Fiat, Jeep, Dodge, Ram και Maserati με τις Peugeot, Opel και DS.

Η συμφωνία επίσης στοχεύει σε ετήσιες περικοπές κόστους ύψους 5 δισ. ευρώ, χωρίς όμως να περιλαμβάνεται το κλείσιμο εργοστασίων.

Για να μετριάσει τις ανησυχίες της Ε.Ε., ο όμιλος PSA προσφέρθηκε να ενισχύσει την ιαπωνική ανταγωνίστρια Toyota, με την οποία έχει μια κοινοπραξία η οποία κατασκευάζει φορτηγά, αυξάνοντας την παραγωγή και πωλώντας τα φορτηγά στην τιμή κόστους, σύμφωνα με πηγές.