Άνοιγμα του Snapchat στους μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του κόσμου

Άνοιγμα του Snapchat στους μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του κόσμου
Photo:

Με το Discover, το Snapchat επιχειρεί να αυξήσει τον ανταγωνισμό με το Facebook και να προσφέρει επιλεγμένο ενημερωτικό υλικό.

Μια νέα δυνατότητα παρουσίασε η δημοφιλής εφαρμογή Snapchat. Με το Discover, όπως την ονομάζει, η Snapchat επιδιώκει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα social media παρουσιάζουν τις ειδήσεις.

To Discover αποτελεί μια συνεργασία της Snapchat με διάφορους ενημερωτικούς οργανισμούς και μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το CNN, το Vice, το Yahoo News, το People, το ESPN, το Comedy Central και το National Geographic. Συντάκτες των μέσων και καλλιτέχνες που συνεργάζονται με αυτά θα μπορούν να προτείνουν στους χρήστες του Snapchat ιστορίες με αρχή, μέση και τέλος. Το περιεχόμενο των ιστοριών θα είναι διαθέσιμο στους χρήστες για 24 ώρες. Έπειτα, οι ιστορίες θα ανανεώνονται.

Με το Discover η Snapchat επιδιώκει να «χτυπήσει» την παντοκρατορία του Facebook, το οποίο εμπεριέχει προτάσεις ειδήσεων για τους χρήστες του. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της εφαρμογής, οι ιστορίες του Discover δεν θα βασίζονται στη δημοφιλία ή στη χρονική σειρά, όπως συμβαίνει με τις προτεινόμενες ειδήσεις στα σημερινά social media, αλλά οι ίδιοι οι συνεισφέροντες συντάκτες των μέσων θα προτείνουν τι θεωρούν σημαντικό. Στόχος είναι να δημιουργήσουν μια μορφή ενημέρωσης που θα επαναφέρει την αφήγηση στο επίκεντρο.  Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, «δεν πρόκειται για social media.»