Ανοιξιάτικος καύσωνας στην Ιβηρική – Με θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς πάνω από το κανονικό

Ανοιξιάτικος καύσωνας στην Ιβηρική – Με θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς πάνω από το κανονικό
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πολλοί άνθρωποι αντάλλαξαν τις ομπρέλες με παγωτά, καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 21 C στο Μπιλμπάο.

Οι πολίτες στο Μπιλμπάο της βορειοδυτικής Ισπανίας συνήθως περνούν τον Απρίλιο αποφεύγοντας τις βροχές, αλλά το Σάββατο πολλοί βγήκαν στην παραλία, καθώς οι θερμοκρασίες ήταν έως και 10 βαθμούς Κελσίου πάνω από το κανονικό.

Οι Πορτογάλοι έβγαιναν επίσης στην παραλία κοντά στη Λισαβόνα, καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Πολλοί άνθρωποι αντάλλαξαν τις ομπρέλες με παγωτά, καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 21 C στο Μπιλμπάο και αναμένεται να φτάσουν τους 27 C αλλού την Κυριακή, δήλωσε η Aemet, η κρατική υπηρεσία πρόγνωσης καιρού.

«Οι θερμοκρασίες, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, θα είναι μεταξύ 5 και 10 βαθμούς Κελσίου υψηλότερες από τις κανονικές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μεταξύ 10 και 15 βαθμούς Κελσίου [υψηλότερες] στο βόρειο τρίτο της χερσονήσου και στα Κανάρια Νησιά», ανέφερε η Aemet σε ανάρτησή της στο X (πρώην Twitter).

Τον Απρίλιο καταγράφηκαν θερμοκρασίες που παρατηρούνται συχνότερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στην Πορτογαλία, οι θερμοκρασίες ήταν επίσης υψηλότερες από τις συνηθισμένες για αυτή την εποχή του έτους, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία IPMA το Σάββατο.

Στην κεντρική περιοχή του Σαντάρεμ, οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 31 C.

Ωστόσο, από την επόμενη εβδομάδα οι θερμοκρασίες σε μεγάλο μέρος της Ισπανίας θα πέσουν και πάλι, ιδίως στη βόρεια Ισπανία, δήλωσε η Aemet.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com