Ανταπαντά η Αθηναϊκή Ζυθοποίια στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Αντίθετη με την εισήγηση της επιτροπής και πεπεισμένη πως θα αποκατασταθεί η ορθή εικόνα της εμφανίζεται η εταιρεία.

«Tα συμπεράσματα δεν αποτιμούν σωστά την πολιτική και τους στόχους της εταιρείας που ακολουθήθηκε τα προηγούμενα χρόνια», απαντά η Αθηναϊκή Ζυθοποιία στην εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η οποία μεταξύ άλλων της καταλογίζει ότι «είχε υιοθετήσει και υλοποιούσε ενιαία, μακρόχρονη και στοχευμένη πολιτική για τον αποκλεισμό και τον περιορισμό των δυνατοτήτων ανάπτυξης των ανταγωνιστών της».

«Σε κάθε περίπτωση προσβλέπουμε με εμπιστοσύνη στα επόμενα στάδια της διαδικασίας και είμαστε πεπεισμένοι ότι τελικώς θα αποκατασταθεί η ορθή εικόνα της εταιρείας και της υγιούς εξέλιξης της αγοράς», δηλώνει σε σημερινή της ανακοίνωσή της η Αθηναϊκή Ζυθοποιία και τονίζει ότι θα εξετάσει ενδελεχώς την εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Όπως επισημαίνει η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ενημερώθηκε σήμερα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού σχετικά με την εισήγηση για την μακροχρόνια έρευνά της στην αγορά της μπίρας, που ξεκίνησε το 2001 και διήρκησε περισσότερα από 12 χρόνια.

Διαβάστε ακόμη: Νέα επενδυτικά βήματα από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία αρνείται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς της εισήγησης και δυσκολεύεται να τους αντιληφθεί, δεδομένου ότι:

– Η ελληνική αγορά μπίρας είναι άκρως ανταγωνιστική και αριθμεί πολλές εταιρίες, αλλά και προϊόντα που ξεκίνησαν τη δραστηριοποίησή τους την τελευταία δεκαετία.

– Ο αριθμός των εταιρειών που παράγουν και εμπορεύονται προϊόντα μπίρας αυξήθηκε από 5 το 2000 σε πάνω από 20 σήμερα.

– Οι νέες εταιρείες στην αγορά έχουν, σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις, αναπτυχθεί με επιτυχία και αποκτούν αυξανόμενα μερίδια αγοράς.

– Σήμερα πάνω από 100 διαφορετικές ετικέτες μπίρας διακινούνται από 1.300 ανεξάρτητους χονδρεμπόρους και διατίθενται στους Έλληνες καταναλωτές σε όλη την επικράτεια μέσα από σημεία λιανικής πώλησης που υπερβαίνουν τις 100.000.

«Όλα τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγιή ανάπτυξη της αγοράς», σημειώνεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Επίσης αναφέρεται ότι, με τέσσερις μονάδες -στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τη Λαμία- και 1.000 εργαζόμενους, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία παράγει, επενδύει και προσφέρει στην Ελλάδα εδώ και πενήντα χρόνια. Μέσα από το πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού συνεργάζεται με 3.000 έλληνες αγρότες και δημιουργεί προστιθέμενη αξία και θέσεις εργασίας στον αγροτικό τομέα. Με προμηθευτές 4.350 ελληνικές εταιρίες, πάνω από το 90% του κόστους και των δαπανών παραγωγής παραμένουν στην Ελλάδα.

Οι θέσεις εργασίας που προκύπτουν άμεσα και έμμεσα από τις δραστηριότητες της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας ξεπερνούν τις 28.000 και αντιστοιχούν στο 0,7% της συνολικής απασχόλησης. Η εταιρεία είναι εδώ και χρόνια προσανατολισμένη στην ανάπτυξη των εξαγωγών, ο κύκλος εργασιών των οποίων ανέρχεται σε περίπου 20 εκατ. ευρώ. To επενδυτικό πλάνο της παραμένει σταθερό, με προγραμματισμένα 18 εκατ. ευρώ για το 2014 και 50 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία.

Διαβάστε ακόμη: Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Στροφή στην αγορά της μικροζυθοποιίας