Αντιδράσεις για το ριάλιτι σόου «Growing Up Greek»

Αντιδράσεις για το ριάλιτι σόου «Growing Up Greek»

Οι Ελληνοαμερικανοί μαζεύουν υπογραφές για να «κόψουν» το ριάλιτι.

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην ελληνοαμερικανική κοινότητα η χθεσινοβραδινή προβολή του πρώτου επεισοδίου του ριάλιτι σόου με τίτλο «Growing Up Greek» από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MTV.

Βασικό επιχείρημα των αντιδράσεων είναι ότι το τηλεοπτικό σόου «προσβάλλει» τις αρχές, τις αξίες, την ιστορία και την παράδοση της Ομογένειας στην Αμερική.

Το «Growing Up Greek» αφορά μια ομάδα νέων ελληνικής καταγωγής (20 χρονών) στο Τάρπον Σπρινγκς της πολιτείας Φλόριντα, όπου υπάρχει μεγάλη κοινότητα ομογενών.

Το σόου στηρίζεται βασικά στα πρότυπα του σόου για τους ιταλικής καταγωγής νέους «Jersey Shore», στην περιοχή Σισάιντ Χάιτς της πολιτείας Νιου Τζέρσεϊ.

Αν και έχει προβληθεί μόνο ένα επεισόδιο, αυτό ήταν αρκετό για να συκοφαντήσει τους ομογενείς στις ΗΠΑ, καθώς τους παρουσιάζει να καβγαδίζουν, να μεθούν, να χορεύουν πάνω σε τραπέζια και να πετούν χαρτονομίσματα σε ένδειξη μεγάλου κεφιού..

Η αντίδραση μέρους της ομογένειας ήταν άμεση και μαζεύουν υπογραφές για να ακυρωθεί η προβολή ή να γυριστεί ξανά ώστε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Όπως αναφέρουν στην πλατφόρμα των υπογραφών, το ριάλιτι είναι προσβλητικό, δεν ανταποκρίνεται στον τρόπο που μεγαλώνεις «ελληνικά» και έχουν προσπαθήσει σκληρά για μην υπάρχουν αυτά τα στερεότυπα.

Δείτε το βίντεο: