Αντιδράσεις στις δηλώσεις Στουρνάρα από την αντιπολίτευση

Αντιδράσεις στις δηλώσεις Στουρνάρα από την αντιπολίτευση

Για καταστροφική πολιτική κάνουν λόγο ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, στην εφημερίδα Τα Νέα, πως «Το όχι σε οριζόντια μέτρα δε σημαίνει καθόλου μέτρα», προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Σήμερα, ο υπουργός Οικονομικών, σε συνέντευξή του, ευθέως υποστηρίζει πως “δεν λέμε όχι σε κάθε μέτρο”. Η αλήθεια είναι ότι όπως και να τα βαφτίσει κανείς τα νέα μέτρα, “οριζόντια”, “στοχευμένα” ή “διαρθρωτικά”, η προώθησή τους αποτελεί τη μόνιμη και σταθερή δέσμευση της συγκυβέρνησης έναντι των δανειστών. Όλοι πλέον έχουν καταλάβει πως έχουμε μια κυβέρνηση μοιραία, άβουλη και αναξιόπιστη που ούτε θέλει ούτε μπορεί να αμφισβητήσει τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής. Η οργή και η αγανάκτηση της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού μας θα σταθεί εμπόδιο στην καταστροφική τους πολιτική», απάντησε με γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ, αποτελώντας την εγγύηση της απόλυτης υποταγής στην τρόικα, κρύβεται τώρα πίσω από τον Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ως “λαγός” προετοιμάζει το έδαφος για τη λήψη και νέων δυσβάστακτων μέτρων που οδηγούν σε πλήρη εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότης Μαριάς.

Διαβάστε ακόμη:«Όχι» σε νέα οριζόντια μέτρα από Σαμαρά-Βενιζέλο