Αντιμέτωπο ακόμη και με τη χρεοκοπία το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο στον κόσμο

Αντιμέτωπο ακόμη και με τη χρεοκοπία το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό γραφείο στον κόσμο

Στα επίπεδα ρεκόρ ανεβαίνουν τα CDS για την Thomas Cook – Αυξάνονται οι ανησυχίες για τα χρέη της.

To κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας της Thomas Cook ανήλθε σε επίπεδο ρεκόρ την Πέμπτη, την ώρα που τα ομόλογα του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού γραφείου στον κόσμο πραγματοποιούν βουτιά.

Παράλληλα αυξάνονται οι ανησυχίες για τα χρέη της εταιρείας μετά και τη νέα προειδοποίηση για τα κέρδη την περασμένη εβδομάδα.

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας στον κόσμο ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει χάσει 73% της κεφαλαιοποίησής του το τελευταίο εξάμηνο, ενώ αποφάσισε να αναστείλει τη διανομή μερίσματος στους μετόχους για το 2018.

Το πενταετές CDS της εταιρείας, το οποίον αντανακλά το κόστος ασφάλισης έναντι χρεοκοπίας των πενταετών ομολόγων της, πραγματοποίησε άλμα 73 μονάδων βάσης από το κλείσιμο της Δευτέρας, κοντά στις 1.071 μονάδες βάσης.

Η τιμή αποτυπώνει πιθανότητα χρεοκοπίας 60%, δήλωσε trader στο Reuters.

Την ίδια στιγμή, η τιμή του ομολόγου της εταιρείας που λήγει το 2022 βούτηξε πάνω από 13,5 σεντς, στο ιστορικό χαμηλό των 69,51 σεντς, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Την Πέμπτη, η S&P υποβάθμισε το outlook σε «αρνητικό» από «σταθερό».

«Το ίδιο το χρέος, όταν οι λειτουργικές επιδόσεις ήταν σχετικά καλές όπως πέρυσι, ήταν σε ανεκτά επίπεδα.

Όταν φυσική η λειτουργική επίδοση αποδυναμώνεται, τότε φυσικά σε συγκριτική βάση το χρέος γίνεται υψηλότερο» σημείωσε αναλυτής της S&P.