Απεργία σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

Απεργία σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό
Κλειστός ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ στο Σύνταγμα καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην 48ωρη γενική απεργία 6 & 7 Μαΐου που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο. , Παρασκευή 6 Μαΐου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα σε όλη την Αττική. Κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους.

Απεργούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στην εμπορική χρήση των υποδομών του μετρό και του ηλεκτρικού. Με την εικοσιτετράωρη απεργία ακινητοποιημένα θα παραμείνουν μετρό, τραμ και ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, ενώ ήδη έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν σημειωθεί από το πρωί, σχεδόν σε όλους τους οδικούς άξονες της Αττικής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Τροχαία, η κίνηση στους δρόμους είναι ιδιαίτερα αυξημένη από το πρωί.

Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία, αυτή την ώρα, στις λεωφόρους Κηφισίας, Μεσογείων, Αλεξάνδρας, Βασ. Σοφίας, Αμαλίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Κατεχάκη, Συγγρού, Ποσειδώνος, στον Κηφισό, στην Αθηνών – Κορίνθου, από το Δαφνί μέχρι τον Ασπρόπυργο, καθώς και στο λιμάνι του Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για την κίνηση στους δρόμους από την ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

«Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών»

Μήνυμα προς τους συνδικαλιστές των μέσων μαζικής μεταφοράς να σταματήσουν να ταλαιπωρούν το επιβατικό κοινό με τις απεργίες τους, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο τουίτερ.

«Με τις συνεχείς απεργίες των ΜΜΜ, αντί να τιμωρείτε την κυβέρνηση, τιμωρείτε τους πολίτες που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε. Σταματήστε» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ σε δεύτερη ανάρτησή του επεσήμανε την ανάγκη αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. «Χρειάζεται αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου. Καμία απεργία χωρίς το 50%+1 των εργαζομένων. Να μπει τέλος στην ασυδοσία των συνδικαλιστών» έγραψε χαρακτηριστικά.