Απεργία τα Χριστούγεννα στην Amazon;

Απεργία τα Χριστούγεννα στην Amazon;

Η διαμάχη για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας στο γερμανικό παράρτημα της εταιρείας ίσως «τινάξουν» το χριστουγεννιάτικο shopping στον αέρα.

Τα Χριστούγεννα αποτελούν και την πλέον επιβαρυμένη από πλευράς εργασίας περίοδο για τον μεγαλύτερο όμιλο λιανικής πώλησης στον κόσμο του Internet, Amazon. Και είναι αυτή ακριβώς την περίοδο που το γερμανικό εργατικό συνδικάτο Βέρντι απειλεί να απεργήσει, καθώς η διαμάχη ανάμεσα στην πολυεθνική εταιρεία και το συνδικάτο για τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας συνεχίζεται.

«Πρέπει να αναμένονται και άλλες απεργίες» ανέφερε στην εφημερίδα Welt am Sonntag η Στέφανι Νούτζερμπέργκερ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συνδικάτου που έχει οργανώσει αρκετές «σύντομες» απεργίες εφέτος, σε μια προσπάθεια να αναγκάσει την Amazon να δεχθεί μια συλλογική σύμβαση για τους όρους απασχόλησης. Το εργατικό συνδικάτο έχει ήδη προειδοποιήσει τα μέλη του ότι θα μπορούσε να γίνει απεργιακή κινητοποίηση κατά την περίοδο των Χριστουγέννων: «Εμείς θα επικεντρωθούμε στις ημέρες που θα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για την επιχείρηση», ανέφερε η Νούτζερμπέργκερ.

Η Amazon απασχολεί περίπου 9.000 άτομα στη Γερμανία, που είναι η μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι πωλήσεις της Amazon αυξήθηκαν στη συγκεκριμένη χώρα σχεδόν κατά 21% το 2012, φτάνοντας τα 8,7 δισ. δολάρια, που αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο του συνολικού κέρδους της εταιρείας σε περιοχές εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

«Μέχρι στιγμής, οι απεργιακές κινητοποιήσεις δεν είχαν καμία επίπτωση στις αποστολές προς τους πελάτες μας», απαντά για την ώρα ο Γερμανός εκπρόσωπος της Amazon, Στέφαν Ραπ.

Διαβάστε ακόμη: Είναι η Amazon ανίκητη;