Απαιτήσεις από τη διοίκηση της Folli Follie εγείρει το Υπερταμείο

Απαιτήσεις από τη διοίκηση της Folli Follie εγείρει το Υπερταμείο
Το λογότυπο της εταιρείας Folli Follie, Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018. Τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ μέχρι του ποσού των 160 χιλιάδων ευρώ διέταξε με προσωρινή εντολή της η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ειρήνη Κατινιώτη. Η απόφαση εκδόθηκε μετά από αίτηση 3 επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης και αφορά περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ. Εκτιμάται δε ότι είναι σημαντική, ανεξαρτήτως του ειδικού ποσού γιατί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσωρινή διαταγή περί απαγόρευσης μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης μελών του ΔΣ και μελών της Επιτροπής Ελέγχου της εταιρείας, εξέδωσε το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Προσωρινή διαταγή περί απαγόρευσης μεταβολής της περιουσιακής κατάστασης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου της Folli Follie, εξέδωσε την Παρασκευή το Πρωτοδικείο Αθηνών, κατόπιν αιτήματος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας A.E. (υπερταμείο).

Η διοίκηση της ΕΕΣΥΠ ζητεί από το δικαστήριο να καταδικάσει τα παραπάνω πρόσωπα να της καταβάλουν αποζημίωση καθώς εξανέμισαν ουσιαστικά την αξία της μετοχής ζημιώνοντας την περιουσία της ΕΕΣΥΠ.

Σημειώνεται ότι στην ΕΕΣΥΠ ανήκει από 1η Ιανουαρίου 2018 το 0,96% των μετοχών της Folli – Follie, το οποίο ανήκε μέχρι πρότινος στο Ελληνικό Δημόσιο.