Απεβίωσε ο Σουηδός δισεκατομμυριούχος βιομήχανος και ιδρυτής της Tetra Pak

Απεβίωσε ο Σουηδός δισεκατομμυριούχος βιομήχανος και ιδρυτής της Tetra Pak
Το 2011 το περιοδικό Forbes κατέταξε τον Χανς Ράουζινγκ στην 83η θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, εκτιμώντας την περιουσία του στα 10 δισ. δολάρια.  

Ο Χανς Ράουζινγκ, ο Σουηδός βιομήχανος και εφευρέτης που μετέτρεψε την Tetra Pak σε μια εταιρεία-κολοσσό στον τομέα των συσκευασιών τροφίμων, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 93 ετών, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο Ράουζινγκ, γιος του ιδρυτή της Tetra Pak Ρούμπεν Ράουσινγκ, πέθανε στο σπίτι του, στο Ουόντχερστ Παρκ της νότιας Αγγλίας.

“Ο Χανς Ράουζινγκ, ο βιομήχανος και επιχειρηματίας, πέθανε ήσυχα στον ύπνο του στο σπίτι του (…) την Παρασκευή 30 Αυγούστου. Η σύζυγός του Μαρίτ ήταν στο πλευρό του” ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Ράουζινγκ κληρονόμησε τη μισή εταιρεία κατασκευής χάρτινων συσκευασιών από τον πατέρα του, το 1983. Πούλησε το μερίδιό του στον αδελφό του, Γκαντ, το 1995 έναντι περίπου 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το 2011 το περιοδικό Forbes τον κατέταξε στην 83η θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, εκτιμώντας την περιουσία του στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ράουζινγκ εγκαταστάθηκε στη Βρετανία το 1982. Με τη σύζυγό του, απέκτησε δύο κόρες, την Λίσμπετ και τη Ζίγκριντ και έναν γιο, τον Χανς Κρίστιαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters