Απίστευτες δηλώσεις στο ντιμπέιτ του Τραμπ με τους αντιπάλους του

Απίστευτες δηλώσεις στο ντιμπέιτ του Τραμπ με τους αντιπάλους του
epa05181240 US Republican presidential candidates, Marco Rubio (L) and Donald Trump (R) talk over each other as they answer a question during the CNN Republican Presidential Primary Debate at the University of Houston's Moores School of Music Opera House in Houston, Texas, USA, 25 February 2016. This is the final debate before the Super Tuesday elections across the country. EPA/GARY CORONADO/POOL

Και δεν ήταν ο μόνος.

Η καμπάνια του Mάρκο Ρούμπιο παρουσίαζε ότι ο υποψήφιος για την προεδρεία των ΗΠΑ δεν θα επιτεθεί στον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, την Πέμπτη το βράδυ. Ωστόσο, ο γερουσιαστής της Φλόριντα έκανε ακριβώς το αντίθετο.

Ο Ρούμπιο και ο Ρεπουμπλικανός συνάδελφός του, υποψήφιος και ο ίδιος για την προεδρεία των ΗΠΑ, Τέντ Κρουζ στράφηκαν από κοινού εναντίον του, για θέματα σχετικά με τους φόρους, τη μετανάστευση, την ιστορία του ως οικοδεσπότης σε ένα ριάλιτι σόου καθώς και για την επιχειρηματική του καριέρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει κερδίσει στις προκριματικές εκλογές του Nιού Χάμσαϊρ και της Νότια Καρολίνας και για το λόγο αυτό ο Ρούμπιο και ο Κρουζ προσπάθησαν να πείσουν το κοινό ότι ο ίδιος πρόκειται για μια εναλλακτική επιλογή.

Στην αρχή του ντιμπέιτ, ο Κρουζ θέλησε να πειράξει τον Τραμπ για την παρουσία του στο ριάλιτι σόου: «Πού βρισκόταν ο Τραμπ το 2013, όταν εγώ αγωνιζόμουν ενάντια στο νομοσχέδιο αμνηστίας για τη συμμορία των οκτώ (Gang of Eight);», αναφερόμενος σε ένα νομοσχέδιο μετανάστευσης, το οποίο και χρηματοδότησε μαζί με άλλους επτά γερουσιαστές. «Συμμετείχε στο Celebrity Apprentice», συμπλήρωσε.

Ο Κρουζ ακόμη επιτέθηκε στον Τραμπ, αναφέροντας ότι η ιστορία του με την πρόσληψη των παράνομων μεταναστών είναι ψευδής, ενώ τον κατηγόρησε ότι εκμεταλλεύεται Πολωνούς μετανάστες που έχουν έρθει παράνομα στις ΗΠΑ για να του χτίσουν το Trump Tower.

Αργότερα, στόχος του Ρούμπιο έγινε και η περιουσία του δισεκατομμυριούχου υποψηφίου, ο οποίος υπονόησε ότι εάν δεν είχε τους οικονομικούς πόρους δεν θα ήταν επιτυχημένος επιχειρηματίας.

Όσον αφορά την υγειονομική περίθαλψη, ο Ρούμπιο προκάλεσε τον Τραμπ να του αναλύσει το σχέδιο που θα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που εκλεγεί.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ επιτέθηκε και στους δυο συνυποψηφίους του.

Ωστόσο, και οι δυο συνυποψήφιοί του φαίνεται να θόλωσαν όταν ήρθε η συζήτηση στο θέμα των φορολογικών δηλώσεων, ενώ στην ερώτηση σχετικά με το γιατί ο Τραμπ δεν έχει δημοσιοποιήσει τις παλαιότερες φορολογικές του δηλώσεις, ο ίδιος σημείωσε ότι αυτές έχουν ελεγχθεί.

«Από τη στιγμή που ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί, δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο», συμπλήρωσε.

Ο Κρουζ θέλοντας να προκαλέσει τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο, του ζήτησε να φανερώσει τις φορολογικές του δηλώσει διότι ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει εάν είναι πιστός στις υποχρεώσεις του ή όχι.