Apivita: Μία τετραώροφη κυψέλη στο Κολωνάκι!

Apivita: Μία τετραώροφη κυψέλη στο Κολωνάκι!

Το Apivita Experience Store, όπως μαρτυρά το όνομά του, είναι πολύ (μα πολύ) περισσότερο από ένα κατάστημα καλλυντικών στην καρδιά της Αθήνας.

Όταν πριν από λίγες εβδομάδες η Νίκη και ο Νίκος Κουτσιανάς άνοιγαν τις πόρτες του νέου τους εργοστασίου στο Μαρκόπουλο, έκαναν λόγο και για ένα ακόμη όνειρο που θα παρουσίαζαν σύντομα. Έναν χώρο που θα πάντρευε την ιστορία, την παραγωγή και την εμπειρία Apivita. Συμβολικά αυτός ο χώρος είναι στο κέντρο της πόλης, στο Κολωνάκι, στον αριθμό 6 της οδού Σόλωνος. Όπως εξηγεί η Νίκη Κουτσιανά «η επιλογή δεν είναι τυχαία, σε μία εποχή που το κέντρο της Αθήνας ερημοποιείται, εμείς επιλέξαμε να κάνουμε ένα βήμα εμπρός και να πούμε ότι είμαστε εδώ, ότι στηρίζουμε την επιστροφή της ζωής στην καρδιά της πόλης».

Το Apivita Experience Store έχει όλα τα στοιχεία για να φέρει κάποιον, έστω και από περιέργεια, μία φορά στο εσωτερικό του. Τέσσερις όροφοι ενός αθηναϊκού κλασικού κτιρίου που το στοιχείο της μέλισσας -σύμβολο της Apivita- και της κυψέλης -κοινωνίας που σύμφωνα με τους ιδρυτές της Apivita αποτελεί πρότυπο ζωής- κυριαρχούν. Όπως αντίστοιχα κυριαρχούν και η πλούσια ελληνική χλωρίδα και η ολιστική προσέγγιση της υγείας και της ομορφιάς που πρεσβεύει η εταιρεία.

Στον ισόγειο χώρο του retail τον επισκέπτη καλωσορίζει ένα μεγάλο ξύλινο τραπέζι φτιαγμένο από κομμάτια απο αληθινές κυψέλες, ενώ στη μέση δεπόζει η εντυπωσιακή ελιά, ένα γλυπτό έργο του γλύπτη Κωνσταντίνου Βαλαή, φιλοτεχνημένο εξ’ ολοκλήρου από χαλκό και ορείχαλκο, που ρίχνει με υπερεαλιστικό τρόπο τον «ίσκιο» της πάνω στο τραπέζι παραπέμποντας στις αξίες των Ολυμπιακών αγώνων, στη σοφία, στη νίκη, στη γνώση και φυσικά στην ελληνική φύση.

Διαβάστε ακόμη: Το διεθνές όραμα της Apivita

Σύμφωνα με το σκεπτικό των δημιουργών του concept store, το ίδιο το τραπέζι συμβολίζει την περίφημη ελληνική φιλοξενία και σε αυτό ο επισκέπτης πάντα θα βρίσκει να τον περιμένουν ένα ζεστό τσάι με μέλι, ξηροί καρποί, και όταν τα μελίσσια το επιτρέπουν, φρέσκια κερήθρα κατευθείαν από την κυψέλη. Το δάπεδο του ισογείου, στρωμένο με πλακάκια ξυπνά μνήμες από παλιά ελληνική αυλή. Την παλιά ελληνική αυλή που φιλοξενούσε φίλους και γνωστούς και πλημμύριζε από τα αρώματα και τα χρώματα των φυτών της ελληνικής φύσης.

Στον πρώτο όροφο, η «Αγορά», ένας χώρος όπου μπορεί να γίνονται φιλοσοφικές συζητήσεις κατά τα πρότυπα της Αθηναϊκής Αγοράς της αρχαιότητας, συναντά το φαρμακείο, όπου με τη βοήθεια του φαρμακοποιού μπορείτε να φτιάξετε τα προσωπικά σας φυσικά καλλυντικά. Επίσης στον ίδιο χώρο συνυπάρχουν μέλια και βότανα της ελληνικής φύσης με το «Juicy Bee», ένα αυστηρά βιολογικό Juicy bar που αποτελεί έμπνευση της αντιπροέδρου της Apivita Σοφίας Κουτσιανά.

Διαβάστε ακόμη: APIVITA: Καινοτομία για βραβείο

Στον δεύτερο όροφο φιλοξενείται η αίθουσα Ιπποκράτης όπου η εταιρεία φιλοδοξεί να «επικονιάσει» σε όλους τη γνώση της για τα ελληνικά φυτά και βότανα , για τα μελισσοκομικά προϊόντα και την κοινωνία της μέλισσας. Από τη νέα χρονιά προγραμματίζονται σειρές διαλέξεων, ανοιχτών συζητήσεων και εκδηλώσεων, καθώς και γεύματα με βιολογικές πρώτες ύλες.

Έναν όροφο πιο πάνω βρίσκεται το Αpivita hair studio, το πρώτο πράσινο κομμωτήριο (για γυναίκες και άντρες) της Αθήνας, ενώ ο τέταρτος όροφος φιλοξενεί το Beehive spa όπου δίνεται η δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει άμεσα την ευεργετική επίδραση των πολύτιμων μελισσοκομικών προϊόντων και των αιθερίων ελαίων στην αναζωογόνηση του σώματος και του πνεύματος. Και όλα αυτά σε έναν χώρο που έχει δημιουργηθεί από αποσυναρμολογημένες κυψέλες.

Διαβάστε ακόμη: Κρόκος Κοζάνης: Ο «χρυσός ανθός» της Ελλάδας