Από τη Wall Street στον κόσμο της μόδας

Από τη Wall Street στον κόσμο της μόδας

Η Ελ Σακέλλης είναι ιδρύτρια της εταιρείας κοσμημάτων Otrera.

Τα οικονομικά και οι επιχειρήσεις αποτελούσαν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της αφού για μεγάλο χρονικό διάστημα εργαζόταν στο «Ναό του Χρήματος», τη Wall Street παρατηρώντας από κοντά την πορεία των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Η Wall Street αποτέλεσε αναμφίβολα ένα καλό σχολείο για την ελληνικής καταγωγής Ελ Σακέλλης, η οποία αποφάσισε να αφήσει το «κυνήγι» των μετοχών για να κυνηγήσει το δικό της όνειρο, που δεν ήταν άλλο από την μόδα.

Η δραστηριοποίησή της στον λαμπερό κόσμο της μόδας έγινε με την ίδρυση της εταιρείας κοσμημάτων και φουλαριών Otrera, η οποία έτυχε αμέσως της αποδοχής του αμερικανικού κοινού.

Γνωστά ονόματα της showbiz, μεταξύ των οποίων Alicia Keys, Rachel Ray, Paris Hilton, Stacy Keibler, Maggie Gyllenhaal και Jennifer Lopez, έχουν φορέσει τις δημιουργίες της και έχουν διαφημίσει με τον καλύτερο τρόπο ένα brand που έχει τις ρίζες του στην ελληνική μυθολογία. Με το όνομα Ορτήρη αποκαλούσαν την βασίλισσα των Αμαζόνων, η οποία υπήρξε σύντροφος του θεού Άρη και μητέρα της Ιππολύτης, της Αντιόπης, της Λυσίππης, της Μελανίππης και της Πενθεσίλειας. Θεωρείται και αναφέρεται συχνά ως η ιδρύτρια του Ναού της Αρτέμιδος στην Έφεσο. Όπως έχει υποστηρίξει και η ίδια στο παρελθόν, η ελληνική καταγωγή της έχει παίξει μεγάλο ρόλο στη ζωή της. Αφορμή στην επιλογή του ονόματος για την επιχείρησή της, στάθηκε η γιαγιά της και τα παραμύθια που της εξιστορούσε για την μυστηριώδη πολεμίστρια- θεά γνωστή για την εκπληκτική ομορφιά και την ανδρεία της.

Η Ortera τέθηκε σε λειτουργία το 2004 εντάσσοντας από την αρχή στο πελατολόγιό της εταιρείες όπως οι Victoria’s Secret, Boston Proper και Spiegel Catalog. Για αρκετά χρόνια η Ελ σχεδίαζε αξεσουάρ για εταιρείες, αλλά βλέποντας την επιτυχία των προϊόντων της αποφάσισε να δημιουργήσει την δική της σειρά με φουλάρια. Αντλώντας έμπνευση από την Ελλάδα, δημιουργεί την σειρά «Evil Eye Scarf», η οποία σημείωσε τεράστια επιτυχία και μέσα σε μόλις 3 μήνες τα φουλάρια της ταξίδεψαν σε εκατοντάδες καταστήματα σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα σχέδια της αμέσως εξαντλήθηκαν από τα καταστήματα και το ένθετο της Wall Street Journal, Life Style, της αφιέρωσε ένα άρθρο με τίτλο «Το πρόβλημα του να δημιουργείς τάσεις». Έκτοτε συνεργάζεται με νέους σχεδιαστές που χρειάζονται βοήθεια στην προώθηση των καινοτόμων σχεδίων τους στην αγορά και κυρίως με τις νέες Ελληνίδες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της μόδας.