Αποδοχή ήττας στις εκλογές από τον Β. Μιχαλολιάκο

Αποδοχή ήττας στις εκλογές από τον Β. Μιχαλολιάκο

Δείτε τις δηλώσεις του απερχόμενου δημάρχου Πειραιά.

Καλή επιτυχία στον Γιάννη Μώραλη ευχήθηκε ο απερχόμενος δήμαρχος του Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, αποδεχόμενος έτσι την ήττα του, από τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής».

Ο κ. Μιχαλολιάκος δήλωσε ότι τη δύναμη την έχει ο λαός, ο οποίος έχει το δικαίωμα στο σωστό και στο λάθος, και ευχήθηκε να επέλεξε το σωστό.

«Στη Δημοκρατία η δύναμη είναι ο λαός. Αποφασίζει. Έχει δικαίωμα και για το σωστό, έχει δικαίωμα και για το λάθος. Να εκφράσω την ευχή η απόφασή του να είναι η σωστή», είπε ο κ. Μιχαλολιάκος, αναφέροντας ότι ήδη τηλεφώνησε στον κ. Μώραλη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Ο απερχόμενος δήμαρχος ευχαρίστησε τα μέλη της οικογένειάς του, τους φίλους του και στενούς του συνεργάτες, αλλά και τα στελέχη του συνδυασμού του, που «έδωσαν έναν αγώνα εκρηκτικό, με ποιότητα, ήθος και πάθος για την πόλη που αγαπάμε».

Δήλωσε, επίσης, ότι δεν του ταιριάζει ο ρόλος του παραπονιάρη, καθώς ο πειραϊκός λαός τού έχει χαρίσει πολλές εκλογές. «Κάποια στιγμή έπρεπε και εγώ να γευτώ τι θα πει μια πίκρα μιας ήττας. Σας βεβαιώ ότι δεν νιώθω πικραμένος. Ίσως και νιώθω λυτρωμένος. Θέλω να ευχαριστήσω τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που παρακολουθούσαν αυτήν τη μάχη στον Πειραιά και έχει μια ιδιαιτερότητα», είπε, προσθέτοντας ότι δεν αποχωρεί από την πολιτική και είναι παρών για τον Πειραιά και την πατρίδα.

Δήλωσε ακόμη ότι τις επόμενες ώρες και ημέρες θα συνέλθει ο συνδυασμός του για να πάρει τις τελικές αποφάσεις, ενώ σε ερώτηση «τι έφταιξε για την ήττα», απάντησε ότι στον ίδιο δεν ταιριάζουν τα μοιρολόγια, καθώς αυτά στην πατρίδα του, από όπου κατάγεται, τα έχουνε για τους νεκρούς. «Εγώ δεν είμαι απλά ζωντανός. Είμαι δυνατός», πρόσθεσε, δηλώνοντας: «η Δημοκρατία, όσο υπάρχουν κάλπες, νικάει».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν κάποιες καταγγελίες, ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι τις εξετάζουν οι αρμόδιες Αρχές και οι θεσμοί που έχουν την αρμοδιότητα να τις ερευνούν. «Σε μια ημέρα που ο λαός αποφασίζει, δεν μου ταιριάζει εμένα να κάνω καταγγελίες».

Κληθείς να σχολιάσει αν το αποτέλεσμα στον Πειραιά στηρίζει την κυβέρνηση ή όχι, είπε: «αν εγώ είμαι η προέκταση της κυβέρνησης, πήρα μεγαλύτερο ποσοστό από ό,τι παίρνει η ΝΔ. Ο πειραϊκός λαός έδωσε ένα μήνυμα. Τώρα, τι ακριβώς συνέβη, είναι και δουλειά δική σας να το αναλύσετε». Κατέληξε πως όταν περπατάει στον Πειραιά αισθάνεται ότι ο πειραϊκός λαός τον θεωρεί έναν πετυχημένο δήμαρχο. «Ωστόσο, ο πειραϊκός λαός σήμερα αποφάσισε με την ετυμηγορία του μια άλλη αλλαγή. Όπως και το ’81, προτίμησε μια άλλη αλλαγή. Είναι σεβαστή. Μην περιμένετε από εμένα μη δημοκρατική απάντηση».

Διαβάστε ακόμη: 

Μαρινάκης: «Θα υπάρχει πανηγυρισμός!»

Κεδίκογλου: Θα εξαντλήσουμε την τετραετία

«Γραμμή» της ΝΔ σε όλα τα στελέχη: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, όχι πολιτική ανατροπή

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ευρώπη (upd)

To τελικό exit poll: 3% προβάδισμα για ΣΥΡΙΖΑ