Απόκτηση ΑΦΜ με το καλημέρα στη ζωή!

Απόκτηση ΑΦΜ με το καλημέρα στη ζωή!

Ανοίγει τις πύλες του το περιουσιολόγιο από 1/01/2016.

Στην έκδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου για όλα τα νεογέννητα μωρά, ήδη από το μαιευτήριο, προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου, τα μωρά που θα γεννηθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2016 θα πρέπει να λαμβάνουν ΑΦΜ, αμέσως μετά τη γέννησή τους και ταυτόχρονα με την εγγραφή τους στο ληξιαρχείο.

Επιβεβαιώνοντας τους εν λόγω σχεδιασμούς, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης, δήλωσε πως πρόκειται για ένα ορθό μέτρο, το οποίο εφαρμόζεται ήδη σε αρκετές χώρες του εξωτερικού, ενώ στην Ελλάδα θα έχει στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη μείωση του βραχνά της γραφειοκρατίας.

Από τον Ιανουάριο του 2016 θα ανοίξει τις πύλες του το περιουσιολόγιο. Για το σκοπό αυτό το υπουργείο Οικονομικών έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία των φορολογουμένων για τις τραπεζικές καταθέσεις τους στην Ελλάδα, τα ακίνητα που διαθέτουν, τις δαπάνες σε ιδιωτικά σχολεία κ.λπ.

Όταν ανοίξει η εφαρμογή, οι φορολογούμενοι, με τους κωδικούς που διαθέτουν για το ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet, θα εισέρχονται στη νέα εφαρμογή και θα επιβεβαιώνουν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο.