Καταρρέει η μετοχή της Netflix μετά την απώλεια 200.000 συνδρομητών

AFP

Η Netflix προβλέπει απώλεια 2 εκατομμυρίων συνδρομητών παγκοσμίως για το δεύτερο τρίμηνο

Aπώλειες 200.000 συνδρομητών για πρώτη φορά ανέφερε η αμερικανική υπηρεσία παροχής ψυχαγωγικού περιεχομένου Netflix, με αποτέλεσμα οι μετοχές της, μετασυνεδριακά, να σημειώνουν ιστορική πτώση, η οποία έφτασε το -25%, συμπαρασύροντας και άλλες μετοχές εταιρειών streaming περιεχομένου, όπως αυτές των Roky, Spotify και Disney.

Aκόμα πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός πως η Netflix προβλέπει απώλεια 2 εκατομμυρίων συνδρομητών παγκοσμίως για το δεύτερο τρίμηνο. Η τελευταία φορά που το Netflix έχασε συνδρομητές ήταν τον Οκτώβριο του 2011.

«Η αύξηση των εσόδων μας έχει επιβραδυνθεί σημαντικά», έγραψε η εταιρεία σε επιστολή της προς τους μετόχους την Τρίτη, προσθέτοντας: «η σχετικά υψηλή διείσδυσή μας στα νοικοκυριά σε συνδυασμό με τον ανταγωνισμό δημιουργεί αντίθετους ανέμους για την αύξηση των εσόδων».

Το Netflix είχε αναφέρει στους μετόχους ότι αναμένει να προσθέσει 2,5 εκατομμύρια συνδρομητές κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι ο αριθμός θα πλησίαζε τα 2,7 εκατομμύρια. Την ίδια περίοδο, πριν από ένα χρόνο, το Netflix ενέταξε στο δίκτυό 3,98 εκατομμύρια χρήστες.

Τα αποτελέσματα 

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα για το α’ τρίμηνο, η Netflix σημείωσε καθαρά κέρδη 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία με έδρα το Los Gatos της Καλιφόρνια δήλωσε ότι είχε καθαρά έσοδα 3,53 δολ. ανά μετοχή.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street.

Η μέση εκτίμηση 18 αναλυτών που ερωτήθηκαν από την Zacks Investment Research ήταν για κέρδη 2,92 δολ. ανά μετοχή. Επίσης, η υπηρεσία διαδικτυακού streaming ανακοίνωσε έσοδα 7,87 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι εκτίμησης για πωλήσεις 7,94 δισεκ. δολ.