Η απολογία του Πατέλη «καίει» και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Η απολογία του Πατέλη «καίει» και τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής

Για σημεία είτε αντιφατικά μεταξύ τους είτε αδύναμα «στην κοινή λογική» στις απολογίες Μιχαλολιάκου-Πατέλη κάνουν λόγο δικαστικές πηγές.

Ο κύκλος των τηλεφωνημάτων των Γ. Ρουπακιά, Γ. Πατέλη, Ι. Λαγού και Ν. Μιχαλολιάκου, πριν και μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αποτελεί ισχυρή απόδειξη, σύμφωνα με πληροφορίες, για τους ανακριτές της υπόθεσης για τη Χρυσή Αυγή. Οι απολογίες των Νίκου Μιχαλολιάκου και του πυρηνάρχη της τοπικής του κόμματος στη Νίκαια, Γιώργου Πατέλη, αν και εκτιμάται ότι επιχειρήθηκε να συμπλεύσουν, φαίνεται ότι δεν έπεισαν τους δύο ανακριτές και τους εισαγγελείς της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από δικαστικές πηγές, οι ισχυρισμοί των δύο κατηγορουμένων εμφανίζουν σημεία είτε αντιφατικά μεταξύ τους είτε αδύναμα «στην κοινή λογική», όπως ο ισχυρισμός του Νίκου Μιχαλολιάκου ότι το επίμαχο βράδυ που έπεσε νεκρός ο 34χρονος μουσικός, «κοιμήθηκε νωρίς και ξύπνησε αργά».

Χαρακτηριστική είναι η φράση του Γιώργου Πατέλη, ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει: «Ένα τέταρτο μετά τη δολοφονία, μου τηλεφώνησε ο Ρουπακιάς και μου είπε “σκότωσα άνθρωπο”. Εγώ ενημέρωσα αμέσως τον Λαγό. Δεν υπήρχε σχέδιο δολοφονίας ούτε κανείς στη Χρυσή Αυγή ήξερε κάτι».

Κορυφαία αντίφαση, που σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκε κατά τη μαραθώνια διαδικασία των απολογιών αποτελεί ο ισχυρισμός του Γεν. Γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου ότι δεν γνωρίζει τον Πατέλη, τη στιγμή που ο ίδιος ο συγκατηγορούμενός του αναφέρει ότι εργάζεται στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

«Εργαζόμουν στα κεντρικά της ΧΑ. Ήμουν στην ασφάλεια στην κεντρική είσοδο», φέρεται να λέει ο Πατέλης που δίνει τη δική του εκδοχή για τις αλλεπάλληλες κλήσεις την επομένη του εγκλήματος από σταθερό τηλέφωνο του κόμματος σε σταθερό του σπιτιού του:
«Την επομένη της δολοφονίας όλες οι κλήσεις από το σταθερό τηλέφωνο του κόμματος στο σπίτι μου έγιναν από εμένα διότι ανησυχούσα για τη γυναίκα μου, αφού η αστυνομία ερευνούσε το σπίτι μας, μετά από υπόδειξη της συζύγου του Ρουπακιά που ψευδώς είχε πει ότι μου είχε δώσει μία τσάντα με πράγματα από το σπίτι της που ήθελε να αποκρύψει… Τα σταθερά τηλέφωνα που είναι στο όνομα του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι τηλεφωνικό κέντρο και ο οποιοσδήποτε μπορεί να τηλεφωνήσει από αυτά».

Διαβάστε ακόμη: Στη φυλακή οι προφυλακισθέντες της Χρυσής Αυγής

Ο προσωρινά κρατούμενος πυρηνάρχης δέχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές και επίμονες ερωτήσεις για τα τηλεφωνήματα στον Γιάννη Λαγό πριν τη δολοφονία, από τις 9:20 το βράδυ και μετά: «Ειδικά εκείνη την ημέρα μιλούσαμε με τον Λαγό ενόψει της ομιλίας του κ. Μιχαλολιάκου στην τοπική της Νίκαιας, δύο ημέρες μετά. Συζητούσαμε πώς θα γνωστοποιηθεί το γεγονός, πώς θα μοιραστούν τα φυλλάδια και πώς οι ενέργειές μας έπρεπε να γίνουν το βράδυ, για να μην υπάρξουν το πρωί συγκρούσεις με αντίπαλες ομάδες».

Η υπεράσπιση του Πατέλη υπέβαλε αίτημα στους ανακριτές να αρθεί το τηλεφωνικό του απόρρητο των τελευταίων 2-3 εβδομάδων προκειμένου, όπως υποστηρίζει, να φανεί πως η συχνότητα και οι ώρες των τηλεφωνημάτων εκείνης της ημέρας δεν ήταν πρωτόγνωρες.

Στο μεταξύ, ενώπιον του ανακριτή εμφανίστηκαν σήμερα αυτοβούλως η σύζυγος και η πεθερά τού κατηγορουμένου στην υπόθεση της δολοφονίας Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, οι οποίες είναι μεταξύ των κατηγορουμένων για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Οι δύο γυναίκες θα απολογηθούν αύριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Παύλος Φύσσας: Ποιος ήταν ο ΚillahP