Απολογήθηκε ο πρώην προέδρος του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη

Απολογήθηκε ο πρώην προέδρος του ΟΣΕ για το δυστύχημα στα Τέμπη
Πυροσβέστες συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας στα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, στο σημείο όπου σημειώθηκε το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα έξω από τη Λάρισα, Παρασκευή 03 Μαρτίου 2023. Μέχρι σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιχείρηση έρευνας στα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με επιβατική, αργά το βράδυ της Τρίτης, 28/2, στα Τέμπη. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 35 πυροσβέστες, παραμένουν στο σημείο για την τελευταία έρευνα που γίνεται στον χώρο. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, που έγινε σήμερα από την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, αστυνόμο Β', Κωνσταντία Δημογλίδου, στους 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Βαρύνεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Απολογήθηκε στον εφέτη ανακριτή Λάρισας ο πρώην προέδρος του ΟΣΕ που βαρύνεται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη, ο οποίος ευθύνεται για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ υποστήριξε ότι ενήργησε νόμιμα, καθώς, όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης του ΟΣΕ για τη μετάταξη του σταθμάρχη.

Σήμερα, αναμένεται και η απολογία των δύο μελών της Επιτροπής, που επίσης βαρύνονται με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: